4. Medulin craft beer festival

Najbolje pivo Babylon Erasmus, najbolja pivovara Bura brew iz Poreča

0
Pivovara Bura brew iz Poreča
Pivovara Bura brew iz Poreča

Medulin je u petak i subotu bio centar craft piva Hrvatske i okolnih zemalja za vrijeme trajanja 4. Medulin craft beer festivala kad su medulinskom rivom tekli potoci vrhunskih zanatskih piva. Tisuće posjetitelja imali su prilike probati 200njak vrsta točenih piva 30 hrvatskih i europskih craft pivovara, te uživati u bogatom pivsko-glazbenom programu i vrhunskoj hrani.

Najbolji hrvatski craft beer festival ove godine ponudio je izmijenjen program što je rezultiralo fantastičnom prilikom da se probaju fantastična piva iz Hrvatske, Italija, Velike Britanije, Estonije....

Ponovno se pokazala kao dobitna kombinacija prisustvo majstora pivara koji su direktno gostima mogli predstaviti svoje pivo i priču  koja stoji iza njegovog nastanka.

Za najbolje pivo festivala od strane stručnog žirija proglašeno je talijanski Babylon Erasmus i ovo je prvi put da je za najbolje pivo festivala proglašeno jedno talijansko pivo( ukupno se posjetiteljima predstavilo 8 talijanskih craft pivovara i 14 hrvatskih uz off program uz Pohjalu, Brewdog i Stone brewery).

Najviše piva na festivalu do 22 sata u subotu(kad je bilo proglašenje) prodala je Bura brew iz Poreča i time osvojila nagradu publike za najbolju pivovaru ovogodišnjeg festivala. Treba istaknuti veliki uspjeh i odlične recenzije mlade domaće nada hrvatskog crafta, prve pulske craft pivovare Suxo.

U natjecanju pivara amatera( homebrew natjecanje 'Izađi iz garaže') između 20 prijavljenih, pobijedio je odlični sweet porter  Krume Ivanovskog koji će za nagradu dobiti priliku kuhati svoj pobjednički recept kod Bura brew.

Off program nam je ponudio i prvi istarski Okršaj ljutomana, natjecanje u jedenju ljutih papričica, na kojem su petorica hrabrih natjecatelja pokazali izvanrednu toleranciju na super ljute papričice. Pobjednik Federico Detoffi titulu najljućeg jezika Istre zaslužio je konzumacijom svjetske najljuće papričice Caroline Reaper( od 1,5 do 2 milijuna scovilla).

Brojni DJ i bendovi su zabavljali posjetitelje dvije večeri festivala  te su pozornicom prošli Kawasaki 3P, Brain  Hollidays, PleteRI, Pulap Reggae station, Damir Makarun, Bruto Geto, Jan Kinčl & Regis Kattie.

Bio je ovo još jedan vikend za pamćenje i tužno doviđenja Zmajskoj, Medvedgradu, Crafter'su, Buri, Gardenu i ostalim najboljim hrvatskim i europskim pivovarama do iduće godine godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa