4. Medulin Craft Beer Festival

U pivskom programu 30 pivovara i 200 vrsta točenog piva

0
S konferencije za tisak
S konferencije za tisak

Drugi vikend u rujnu u Medulinu već je tradicionalno rezerviran za uživanje u vrhunskim pivicama, odličnoj zabavi i predivnoj atmosferi Medulin craft beer festivala. Ove godine čeka nas četvrto izdanje najvećeg hrvatskog craft beer festivala.

4.MCBF najavili su organizatori Tomislav Pranjić i Srđan Polomčić, načelnik Općine Medulin Goran Buić, te predstavnici Suxo i Bura brew craft pivovara iz Pule i Poreča, Marko Ferjančić i Veronika Beckers.

Gastro program predstavili su Luka Radoš (Lucky goat) i Ivan Volarević (Sticky fingers) kao najbolji izlagači hrane s pulskog Food in motion festivala.

Načelnik Goran Buić je izrazio zadovoljstvo što se ovakav festival održava baš u Medulinu, te što je svake godine sve veći i bolji.

Srđan Polomčić je podsjetio na prošla izdanja MCBF-a, koja su pokazala koliko su Medulin i Istra zavoljeli dobro pivo.

„Svake godine nas posjeti sve više ljudi, tako je lani sigurno kroz festival prošlo oko desetak tisuća posjetitelja koji su popili oko 40 tisuća litara piva. Time je Medulin craft beer festival uvjerljivo zadržao prvu poziciju kao najbolji hrvatski craft beer festival.

Festival se održava na Rivi, na istom mjestu kao i prošle godine. Svečano otvaranje 4. MCBF-a je u petak u 17 sati i trajat će so do 2 sata.

Subota ima isto predviđeno vrijeme otvaranja uz nešto duži zabavni program do 4 sata uz dodjelu nagrada tokom večeri.

Pivski program najbolje opisuje slogan „Najbolji i odabrani: Nikad bolje i nikad više

Pivski program predstavili su Pranjić, Zekka i Ferjančić koji su svi izrazili veliko zadovoljstvo ovogodišnjim pivskim programom festivala koji se sastoji od službenog programa na kojem sudjeluju najbolje hrvatske craft pivovare, off programa u kojem će posjetitelji moći uživati u jedinstvenoj prilici degustacije vrhunskih europskih craft piva, te homebrew programa.

„Ove godine smo napravili promjene u pivskom programu uz neke novosti za koje smo sigurni da će ugodno iznenaditi posjetitelje. Pivski program festivala sastoji se od službenog programa (TOP 10 domaćih pivovara i tri nade hrvatskog crafta), off programa uz predstavljanje 17 stranih pivovara i homebrew natjecanja (natjecanje pivara iz garaže uz bodovanje stručnog žirija i super glavnu nagradu). Sve zajedno, 30 pivovara i 200 vrsta točenog piva od Crnog do Baltičkog mora“, istaknuo je Pranjić.

Deset najboljih domaćih craft pivovara koje su u ovih par godina pokazale svojim radom, kvalitetom i vrhunskim pivima da su hrvatska craft elita: Zmajska pivovara, Pivovara Medvedgrad, Crafter's, Bura brew, 5th Element, The Garden brewery, Zeppelin, Varionica, San Servolo, Tap B Craft Brewery & Brewpub. Tri nade hrvatskog crafta su Primarius brewery, Pivovara MBC – Slawoner i prva pulska craft pivovara Suxo.

Off program festivala

Off program festivala pružit će ljubiteljima i ljubiteljicama piva jedinstvenu mogućnost probati neka od najboljih europskih craft piva uz veliku prezentaciju 8 ponajboljih talijanskih pivovara. Po prvi put u Hrvatskoj probat će se fenomenalna piva od europske elite Stone brewery (UK), Brewdog (UK), Pohjale (EST), Dogme (SRB), Reservoir dogsa (SLO), Munich beer mafia (GER)....

Veronika Beckers najavila je zadnju slagalicu ovogodišnjeg 4. MCBF-a, homebrew natjecanje 'Izađi iz garaže' na koje se prijavilo 15 pivara amatera. Prava craft priča koja je jako često služila kao odskočna daska nekim danas priznatim majstorima pivarima. „Nadamo se da će naše homebrew natjecanje potaknuti još više pivskih entuzijasta da naprave iskorak i započnu svoju craft bajku“, rekla je Beckers.

Pobjednik ovog natjecanja dobit će priliku kuhati pobjednički recept u pivovari Bura brew iz Poreča što je veliki korak prema karijeri craft pivara.

Pranjić je na kraju predstavljanja pivskog programa istaknuo i promjenu kod dodjeljivanja nagrade za najbolje pivo festivala: „Ove godine imamo nagradu za najbolje pivo od strane stručnog žirija i nagradu za najbolju pivovaru koju bira publika na najdemokratskiji način, koliko je piva prodano. Ona pivovara sa najviše prodanog piva bit će proglašena za najbolju pivovaru festivala“.

Nikad više zabave i dobre hrane na festivalu

Polomčić, Radoš i Volarević su predstavili zabavni i gastro program ovogodišnjeg festivala.

„Uz najbolji pivski program do sada, ove godine imamo i nikad brojniju i raznovrsniju zabavnu sekciju MCBF-a. U petak nas čeka večer u rege i ljetnim ritmovima uz nastupe PleteRa, Pulap Reggae Stationa, Brain Holidaysa i Damira Makaruna. Subota nam donosi odličan rock, pank i ska uz nastupe PleteRa iz Rijeke, Bruto Geto i Kawasaki 3pa, te kasnovečernju elektroposlasticu uz nastup Ian Kinčla i Regis Kattie. Tako Medulin Craft Beer Festival zatvaramo ovim sjajnim talentiranim glazbenicima za koje bi se, bez zadrške, usudili nazvati umjetnicima. Prvi je Jan Kinčl, dugogodišnji vrhunski producent elektroničke glazbe koji se isključivo i samo glazbom, tako i DJ-ngom, bavi više od jednog desetljeća. Ian Kinčl nastupa zajedno klavijaturistom i jazzerom Regis Kattieom“, rekli su.

Ovogodišnji gastro program naslanja se na pulski Food in motion street food festival i pruža priliku posjetiteljima da uživaju street food delicijama tri najbolja vendora Lucky Goat, Sticky Fingers i Gastrokuhača, te wafli na sto i jedan način tko se želi malo zasladiti.

Luka Radoš izrazio je zadovoljstvo s time što je dio gastro programa MCBF-a kojeg je i do sada redovno posjećivao kao gost: „Pozivam sve da u pauzi između degustacija 200 vrsta piva, dođu i uživaju u vrhunskoj hrani i namirnicama. Gastro program nudi širok izbor jela od 10tak vrsta burgera, preko pulled porka i thai fooda do vafla za najmlađe“.

Na kraju su svi zajedno pozvali sve ljubitelje dobrog piva, vesele ali opuštene atmosfere, dobre muzike zabave i plesa te hrane da dođu u Medulin u petak i subotu te uživaju u još jednom Medulin craft beer festivalu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa