British American Tobacco traži strateškog partnera za Istragrafiku

0
Istragrafika
Istragrafika

British American Tobacco, globalna kompanija čija će ulaganja u Hrvatsku od preuzimanja TDR-a do kraja ove godine dosegnuti 45 milijuna eura, pokreće postupak pronalaženja strateškog partnera za tvrtku Istragrafika d.d. koji će omogućiti daljnji razvoj kompanije i ostvarivanje njenog punog potencijala unutar ambalažne industrije na zajedničkom EU tržištu. U posljednje tri godine poslovanja u sastavu BAT grupe Istragrafika ostvaruje sve bolje poslovne rezultate, zapošljava i otvara nova izvozna tržišta. Stabilno okruženje BAT grupe omogućilo je tvrtki stasanje u jednu od vodećih tvrtki iz ambalažne industrije u regiji, s potencijalom nastavka širenja poslovanja na EU tržište.

Iako BAT kao inovativna kompanija usmjerena na kreiranje novih proizvoda usko surađuje s vodećim svjetskim proizvođačima ambalaže, u svom sastavu nema tvrtki iz ambalažne industrije. Namjera BAT-a je stoga da kroz pronalazak strateškog partnera Istragrafici dodatno ojača tehnološke i organizacijske kapacitete, a specifičnim znanjem iz industrije omogući dodatno jačanje konkurentnosti i bolju poziciju tvrtke na europskom tržištu.

Pri tome BAT, kao odgovoran vlasnik, od potencijalnih strateških partnera tražit će zadržavanje svih dosegnutih prava zaposlenih kao i poštivanje svih postojećih ugovornih odnosa prema poslovnim partnerima.

Istragrafika je danas vodeći proizvođač komercijalno-kartonske ambalaže u Hrvatskoj i široj regiji te izvozi na desetak stranih tržišta i surađuje s više od 70 vodećih tvrtki iz prerađivačke industrije. Tvrtka je u 2017. zabilježila rast prometa i izvoza koji je dosegnuo 25 posto ukupnih prihoda tvrtke. U 2018. nastavljen je pozitivan trend u poslovanju, zbog čega je tvrtka i dodatno zapošljavala pa je ukupan broj zaposlenika porastao na više od 160. Tvrtka iz Kanfanara radi u tri smjene kako bi godišnje preradila više od 9000 tona kartona od kojega nastaje visokokvalitetna ambalaža za proizvode iz duhanske, prehrambene, kemijske, kozmetičke, konditorske i farmaceutske industrije. Istragrafika svoje proizvode plasira u desetak europskih zemalja, među kojima su najznačajnije Švicarska, Italija, Mađarska, Austrija, Slovenija, Njemačka, Srbija, Rumunjska i BiH.

BAT i tri godine nakon preuzimanja TDR-a nastavlja s investiranjem i zapošljavanjem. Tvornica u Kanfanaru nastavlja povećavati proizvodnju i radi u tri smjene. Prošle je godine u Kanfanaru proizvedeno 10 milijardi cigareta, ove godine je planirana proizvodnja preko 12 milijardi cigareta, što predstavlja 50-postotno povećanje u odnosu na volumene prije preuzimanja TDR-a. Kako bi podržali razvojne planove, u TDR-u je prošle godine zaposleno više od 170 novih ljudi, a ukupno u BAT-ovim operacijama u Hrvatskoj njih preko 200. U zadnje gotovo tri godine BAT je povećao ukupan broj zaposlenih u svim dijelovima poslovanja za 7 posto. Danas u hrvatskom dijelu BAT-ovog Adria klastera radi ukupno više od 1700 ljudi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa