Najavljena noćna atletska utrka pulska Xica

0
Na najavi utrke Xica
Na najavi utrke Xica

Na konferenciji za medije održanoj 4. rujna u Turističkoj zajednici grada Pule najavljena je pulska Xice ne bi li se što više trkača odazvalo ovoj izvanrednoj noćnoj atletskoj utrci. Xicu su predstavili Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice grada Pule i Erik Lukšić, direktor utrke pulske Xice.

„Nakon inicijalne utrke istrčane uz šetnicu Lungomare, ovo će biti četvrta godina da se noćno izdanje pulske Xice održava u centru grada sa spektakularnim ulaskom u cilj u dvijetisućljetnu Arenu. U subotu, 15. rujna, bit će to prava avantura doživjeti pulske ulice osvijetljene na jedan jedinstven način jer je istovremeno u tijeku Visualia Festival. Turistička zajednica grada Pule podržava projekt Xice jer se danas putuje i zbog rekreacije i raznih utrka, ne samo zbog destinacije. Xica je specifična jer je noćna i održava se tijekom Visualia Festivala. Zahvalila bi se svakako svima koji podržavaju našu Xicu jer je to ujedno dokaz da radimo nešto što itekako vrijedi,“ istaknula je u uvodnim riječima Cinkopan Korotaj.

Nakon što se prošle godine pridružio GRAWE Hrvatska sa svojom akcijom „PoKRENI“, kada je osim 10 kilometara u ponudi rekreativcima bila i mogućnost trčanja na dvostruko kraćoj dionici od 5 kilometara, ove se godine priključio i partner „dm“ s ciljem popularizacije trčanja od najmanjih nogu se uvode i dječje utrke u kategorijama za predškolarce i osnovnoškolce.

Za više informacija o samim trkama i on-line prijavi na www.utrka.com .

Kako bi uživanje uz prekrasne vizualne efekte, koje su ponovno pripremili marljivi organizatori Visualia Festivala, bilo primamljivije i za one najbrže, osigurani su i za njih posebne nagrade. Najbrži natjecatelji na 5 i 10 kilometara bez obzira na spol, na poklon dobivaju Garmin sportski sat, a ostali poklon bon run&trek, dok najbrže natjecateljice osvajaju poklon paket „dm“-a! Ulaskom u cilj, svi će se natjecatelji osvježiti hladnim bezalkoholnim pivom Heineken 0,0 i preuzeti finišersku medalju.

Startni paket sadrži dryfit majicu pokrovitelja GRAWE Hrvatska, bočicu Dukat fit mliječnog proteinskog napitka, bočicu Studene vode i rujansko izdanje magazina Trčanje u kojem su proteinske pločice Dukat Fit , dok će se djeca osvježiti uz XIXO ledeni čaj. Startnina za grupne prijave (10+) iznosi 110 kuna, dok za pojedinačnu prijavu startnina iznosi 120 kuna.

Prijave su otvorene od 15. kolovoza do 10. rujna.

Podizanje startnih brojeva i čipova za sve sudionike održava se u petak, 14. rujna od 16 do 21 sati u Hotelu Rivijera na adresi Splitska 1, ili, na dan utrke od 16 do 19 sati u šatoru organizatora ispred Arene. Startni broj ne morate preuzeti osobno već ga može preuzeti netko umjesto vas uz predočenje vašeg računa ili fotografije ili kopije vaše osobne iskaznice.

Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni neposredno po završetku utrke na stranici www.utrka.com. Vremenski limit za trku na 10 kilometara iznosi 90 minuta.

„Od prvog puta kada je organizirana ova utrka, trčalo se uz zalazak sunca. Vodili smo se rečenicom #vjerujusebe te bi se ovim putem zahvalili i ERSTE Banci koja vjeruje u nas. U suradnji s run&trek, ove godine se organizaciji pridružio ponajbolji organizator utrka na ovim prostorima Robert Franjković te će zajednički #OsvijetlitiObraz svima nama koji sudjelujemo u kreiranju Xice,“ naglasio je Lukšić.

Oraganizatori su Udruga kineziologa Pula, ISTRun i Run Trek, suorganizatori su Udruga Sonitus, Arheološki muzej Istre i Povijesni i pomorski muzej Istre, pokrovitelji  su Grad Pula, Turistička Zajednica grada Pule, partneri su GRAWE Hrvatska d.d., Erste&Steiermarkische Bank d.d., GARMIN, dm-drogerie markt d.o.o., Heineken 0,0, Suzuki MOTORTECH, studena, dukat fit, Arena Hospitality Group, HELL energy drink, a medijski partneri Glas Istre, Magazin Trčanje, Regional Express, Radio Maestral.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa