Regata storica

Umaška se zastava ponovno zavijorila u Veneciji

0

Desetak iskusnih veslača i prelijepe umaške figurantice i ove su godine sudjelovali na stoljetnoj venecijanskoj kulturno – povijesnoj manifestaciji Regata storica, i to 2. rujna 2018. godine.

Zahvaljujući suradnji Zajednice Talijana „Fulvio Tomizza“ Umag i Savudrija te Muzeja Grada Umaga, uz podršku Grada Umaga i Turističke zajednice grada Umaga, umaška se zastava ponosno vijorila Canalom Grande povodom najznačajnije venecijanske fešte koja je opstala kroz više od sedam stoljeća pritom slaveći umijeće veslanja.

Višestoljetnu povezanost Umaga i Venecije te mora i veslača uprizorila je ekipa savudrijskih i umaških veslača (Silvano Pelizzon,  Ottavio Visintin, Daniele Turcovich, Maurizio Ossich, Dario Dobrović, Danilo Latin, Alessandro Pelizzon, Diego Makovac, Đani Golčić, Roberto Sirotić, Anika Mijanovic i Sunčana Dežjot), koji su kroz „voga alla veneta“ (veslanje u stojećem stavu) predstavili nematerijalnu kulturnu baštinu te prijateljstvo dvaju gradova. Svečana povorka odvijala se kroz Canal Grande, a s ciljem ispred palače Ca'Foscari.  Manifestaciju su pratili i brojni Umažani koji su otišli u prelijepu Veneciju ne bi li bodrili neumornu umašku ekipu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa