Roditelji porečkih školaraca, ovo je važna informacija za sve vas!

0
OŠ Finida
OŠ Finida

Otvorenjem nove Osnovne škole Finida, nova školska godina 2018./2019. u porečke osnovne škole dovodi novitete i promjene. Kako bi se što više nejasnoća razjasnilo, porečke osnovne škole i Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Poreča roditeljima donose nekoliko napomena.

Osnovnoj školi Poreč pripada Područni odjel u Žbandaju, dok Osnovnoj školi Finida pripada područni odjel u Novoj Vasi. Škola u Velom Maju pripaja se Osnovnoj školi Finida, a prostori u Velom Maju prenamijenjuju se u jaslice.

Nastava u OŠ Poreč i OŠ Finida počinje u 8. 30 sati, a u PŠ Žbandaj i Nova Vas u 7.45 svakoga dana. Do kasnijeg početka nastave u matičnim školama došlo je zbog organizacije prijevoza za učenike putnike – prijevoznik za sve porečke osnovne i srednje škole može organizirati prijevoz jedino u ovim satnicama. Novi rasporedi usklađeni su i dogovoreni između OŠ Poreč i OŠ Finida.

S obzirom na to da nastava u porečkim školama počinje u nešto izmijenjenom obliku, u prvom tjednu nastave sve će škole porazgovarati s roditeljima i učenicima kako bi se definirala realna potreba za produženim boravkom u školi, točnije, organiziran boravak u školi i prije početka nastave. Nakon što škole dostave potrebe za organizacijom, osnivač će pomoći u organizaciji kako bi se boravak u školi omogućio učenicima kojima je to potrebno i ujutro prije početka nastave, odnosno, popodne nakon njenog kraja.

Sve potrebne informacije zainteresirani mogu doznati u školama od ravnatelja već od prvog dana nastave. Također, mole se i svi sudionici u prometu na pojačan oprez zbog većeg broja pješaka i povećanih gužvi tijekom prije i nakon završetka nastave u školama.

Detaljne podatke o početku nastave te voznom redu za učenike porečkih škola i njihovih područnih odjela pronađite ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa