Vlada dala banci jamstva za plaće Uljanikovaca, oglasio se i Boris Miletić

0
Radnici Uljanika
Radnici Uljanika

Na zatvorenome dijelu sjednice, Vlada je dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke d.d.. za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima Banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016. godine, priopćili su 30. kolovoza nakon zatvorenog dijela sjednice iz Vlade.

U vezi najave da će Vlada osigurati isplatu plaće radnicima Uljanik Grupe za srpanj i kolovoz, priopćenjem se istog dana oglasio i predsjednik IDS-a Boris Miletić.

"Nadam se da će biti tako. Vjerovat ću kad vidim.  Današnja najava jasno pokazuje da je Vlada imala rješenje problema za isplatu plaća radnika Uljanika za srpanj i kolovoz još 10. kolovoza 2018. Postavljam pitanje: zašto su toliko čekali? Zašto su pustili radnike i njihove obitelji da prolaze kroz ovu agoniju? Nakon isplate plaća pojavit će se drugi problem: što dalje? Program restrukturiranja je već četiri mjeseca u Vladi, a premijer Plenković je jutros rekao da će u sljedećim tjednima tek vidjeti program restrukturiranja!? Ili ih do te mjere nije briga da puna četiri mjeseca nisu pogledali plan restrukturiranja ili netko ne govori istinu. Čekam premijera u Puli.", poručio je predsjednik IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa