otvoreno pismo aleksandre mandić:

Mi ćemo svoju brodogradnju zadržati, Uljanik ostaje!

0
Aleksandra Mandić
Aleksandra Mandić

Pulska aktivistica i mala dioničarka Uljanika uputila je predsjedniku Uprave Gianniju Rossandi otvoreno pismo koje objavljujemu u nastavku.

"Rosanda! Foši pensaš da si uvega puta ud mene pasa lišo, ma nisi, ne! Jušto na dan štrajka san rodila! Lipi dan za roditi dite! Još ko bude borac ko mati, di češ večeg regala <3. Eko san se refala a i ti si doša na red!

Svakodnevno u suživotu, okružena današnjim društvom i  socijalnim statusom na razini kakvoj je, nikakvoj nažalost, kako moralnoj tako i ekonomskoj, jednake okolnostima  koje nas okružuju, promatrajući činjenicu što za Istu i Kvarner znači gigant gospodarstva, Rosanda lopove jedan, mogu ti samo reći da mi je drago što te je strah! I treba te biti!

 A svima onima koji stoje iza tebe, mogu samo poručiti da su naletili na Istru a mi smo vrajži antifašisti, ne se s nama bosti! Mi čemo svoju brodogradnju zadržati! Kako – Tako! Pošto- Poto! Uljanik ostaje! Neka igre počnu...

Baš je divan potez dati mandat na raspolaganje, i raspustiti upravu i nadzorni odbor, zar ne? I sada se nema kome poslati zahtjev? Ili ima i može? Pa makar ovako javno. Rossandda imaš mail!

Meni je KRISTALNO SVJESNO da se po pitanju vanjske politke Europe, sam dogovor oko brodogradnje usporazumio na način da će se  KINA  baviti brodogradnjom, te je to razlog umiranja brodogadnje na razini Europe, kako kod nas tako i u Njemačkoj npr. , no Njemačko je gospodarstvo dovoljno jako da to preživi. A s druge strane, šta mene briga za Europu i ciljeve njene vanjske politike kada sam ja Europi samo broj?  Tako Vam je to kad se igrate s vatrom, kad ste uvjerivši narod u slobodne granice Europe pristali na boravak u uniji koja sve više pokazuje svoje fašističke ralje jer fašizam u sve večem boju zemalja Europe  buja. I onda Van se lipo obije o glavu. Štorija u koju ste i sami sebe uljuljali da bi Van bilo lakše, tornala se ko bumerang . Ma se obija svima nama. Nadam se  da ste SADA svjesni. I da iskoristim priliku i priupitam ekipu Jakovčić, Miletić, Flego koji su sada u Bruxellesu. Jeste li Vi naši ili njihovi?

Pozivam ovim putem sve radnike i male dioničare da predaju prijavu tj. prijave nadležnim istražnim organima MUP-u i ODO i DORH famoznu četrnaestorku zbog „Zlouporabe ovlasti i položaja i svjesnog guranja brodogradilišta u planirane gubitke. Mogu i na ovaj način, putem maila, da ne stvaramo gužvu pri zaprimi predmeta i da mail svakako sačuvaju. Mail adrese su istarska@policija.hr pp.pula@mup.hr  hok-cba@hok-cba.hr tajnistvo@zdopu.dorh.hr a prijava ide ovako i sve ovo možete kopirati i poslati.

PRIJAVA
Slijedom textova u novinama podnosim prijavu na sumnju da je Gianni Rossanda zlouporabio ovlasti i položaj i svjesno gurao brodogradilišta u planirane gubitke. Molim Vas da po tom pitanju zatražite dokumentaciju od Uljanik grupe d.d. te da po primitku iste postupate dalje. Aleksandra Mandić

Ujedno, iskoristiti ću ovu priliku da pozovem sve male dioničare kako radnike tako i penzionere da se obrate ekipi iz Stožera za obranu brodogradnje na br tel 0916043661 Marku Alvižu, te da im napišu porukom brojeve telefona. Moramo se samoorganizirati s ciljemo donošenja zajedničkih odluka u najboljem interesu Uljanika. Molim Vas da mi Vaše brojeve telefona dostavite u što kraćem vremenskom roku.

I da se osvrnem usput na ovo bombardiranje vladajućeg HDZ-a  i napad koji preko radničke muke vrše na IDS jer ne mogu okrenuti glavu od te gnjusne igre. Vlada je NAMJERNO pogriješila.  Ti fašistički muljatori koji su sposobni samo za mućenje vode i podmukle smicalice da bi stvorili diverzije u kojima skreču pažnju sa svoijh nedjela PRISTALI SU na uništenje Hrvatskog gospodarstva. Cijeli sistem se ruši. Ništa ne funkcionira. Od zdravstva, socijale, pravne države pa do samog gospodarstva koje guraju u ponor.  Ako 4500 ljudi nema novaca, to za sobom vuče ogromnu lančanu reakciju i u veoma kratkom vremenu više nema nitko, to je financijska  mikro kriza. A naša bi se predsjednica mogla ugledati na Putina jer nije se ni oglasila u ovoj radničkoj agoniji. A što reći, pa ona je sita, djeca su joj zbrinuta „ Sit gladnom ne vjeruje!“ . I nemojte mi molim Vas sada početi sa spikama, ona brani IDS i tako dalje. Svjesna sam ja i te kako svega i ne branim nikoga, samo kao i uvijek pišem kako je.  Nadam se da sam bila jasna!", stoji u pismu koje potpisuje Aleksandra Mandić.

Screenshot emaila upućenog vodećim ljudima Uljanika

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa