Plenković radnicima Uljanika: Dobit ćete plaće za srpanj i kolovoz

0
Sa sjednice Vlade 30. kolovoza
Sa sjednice Vlade 30. kolovoza

"Šaljemo poruku radnicima Uljanika da će dobiti plaće i za srpanj i za kolovoz. Važno je da u sljedećim tjednima vidimo kako nastaviti s održivom brodogradnjom", rekao je premijer i najavio sjednicu Vlade u Puli 13. rujna. "Šaljemo poruku radnicima Uljanika da će dobiti plaće i za srpanj i za kolovoz. Važno je da u sljedećim tjednima vidimo prijedlog restrukturiranja i plan kako nastaviti s održivom brodogradnjom",rekao je premijer Plenković, javlja Dnevnik.

Ministar Marić rekao je kako se nada da će plaće radnicima biti sutra, a pitanje "što dalje" je, kaže, ključno pitanje.

"U ovom trenutku obzirom da nisam bio u tom procesu niti je itko od nas sudjelovao u izradi plana restrukturiranja mi je teško odgovoriti u dvije rečenice. Zaista treba prionuti poslu. Danas imamo jedan kratkoročni problem i ponavljam nije vlada odgovorna za ovo, a istovremeno tu je pitanje što dalje", rekao je Marić.

Radnici Uljanika koji su na ulicama sedmi dan traže svoje plaće koje im još nisu sjele na račun. Prema policijskoj procjeni, na pulskim ulicama je 4  i pol do pet tisuća ljudi. Najavljeno je da će oko11:30 sati u Pulu doći predsjednik SDP-a Davor Bernardić, a radnicima se obratio zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek, javlja Dnevnik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa