Uređenje Trga kralja Tomislava počinje iduće godine: Građani anketom izrazili želje

0
Trg kralja Tomislava
Trg kralja Tomislava

U tijeku je priprema natječajne dokumentacije za uređenje pulskog Trga kralja Tomislava. Naime, kako je na sjednici Gradskog vijeća Pule istaknuo pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat, odgovarajući na pitanje vijećnika Viktora Lazarića (IDS), anketa koju su ispunjavali građani u tome će pomoći, jer će dati važne informacije o željama i potrebama žitelja tog područja.

„Građani su se odazvali i ispunili 150 listića te mahom podržali uređenje toga trga“, rekao je Prhat i podsjetio kako je Grad, da bi što veći broj stanovnika koji gravitira području Trga aktivno uključili u odlučivanje i oblikovanje prostora, putem radne skupine za pripremu natječaja provodio anketni upitnik o stanju prostora, njegovim korisnicima te njihovim željama, zahtjevima i očekivanjima.

Kako je izjavio Prhat, građani su se uglavnom složili u tome kako bi taj prostor trebao biti pješačka zona, izrazili su želju da se ondje stave klupe i ponude brojni sportski i drugi sadržaji.

Natječaj je gotov do kraja godine te bi dugo očekivano uređenje trga trebalo iduće godine i započeti. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa