Ovo je vila koju je Rossanda dovršio dok se Uljanik našao pred slomom

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Sve ovo što se posljednjih dana događa u Puli u jednu je ruku žalosno, ali u drugu odlično. Žalosno je što na plus 35 stupnjeva na ulici štrajkamo za svoje plaće, a odlično je što su nam se u tome pridružili radnici i prolaznici, priča za Jutarnji list emocijama ispunjen radnik pulskog brodogradilišta Uljanik, Samir Hadžić, koji je ujedno i mali dioničar tvrtke u kojoj trenutačno ne prima plaću.

Kao i ostali njegovi kolege, njih nekoliko tisuća, kaže nam da su do današnje situacije Uljanik dovele krive odluke Uprave na čijem je čelu Puljanin Gianni Rossanda koji je svoju karijeru i počeo u Uljaniku, u Odjelu za financije. Prije dolaska na čelnu poziciju Uljanik grupe, u sklopu koje posluje i riječki 3. maj, 2013. godine, bio je financijski direktor tvrtke. Rossanda je karijeru izgradio u Uljaniku, a u istarskoj je javnosti poprilično samozatajan. Kako su rekli svi koji ga dulje znaju, drži se Uljanika i posla.

Ipak, radnike, koji su od srijede u općem štrajku te su masovnim mimohodima od srijede do petka ulicama i trgovima Pule ukazuju na svoj problem nadajući se rješenju za njihove životne nedaće zbog neisplate plaća, dodatno je razgnjevila činjenica da je ove godine u obližnjoj Pješčanoj Uvali Rossanda dovršio luksuznu vilu s bazenom koja u špici sezona košta pet tisuća eura na tjedan.

Sve to baš u godini koja je za Uljanik jedna od najturbulentnijih dosad. Toliko turbulenta da je u pitanju i sam opstanak Uljanika. Zato su u petak radnici prolazili gradom s transparentima “Rossanda, dolazimo u Pješčanu Uvalu”, a iste te večeri policija je patrolirala oko direktorove vile u Pješčanoj Uvali. Da je gradi, radnicima je bilo poznato, a Hadžić kaže da su sve saznali iz medija, a više o tome pročitajte na Jutarnji.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa