Brojke u porastu: Umag ostvario odličnu turističku sezonu

0
Ronald Korotaj, Milovan Popović i Vili Bassanese
Ronald Korotaj, Milovan Popović i Vili Bassanese

Umag je danas moderna urbana sredina u kojoj je ugodno i sigurno živjeti i boraviti te nedvojbeno među top pet turističkih destinacija po broju noćenja u Hrvatskoj. Tako je dana 18. kolovoza 2018. godine na području destinacije ostvareno 2.013.317 noćenja, i to dan ranije nego li u vrlo uspješnoj, nadasve rekordnoj 2017. godini. O tome su na konferenciji za novinare 22. kolovoza govorili Ronald Korotaj iz Plave lagune, Milovan Popović iz umaškog TZ-a te gradonačelnik Umaga Vili Bassanese

Sve bolji rezultati turističkog prometa svakako se pripisuju strateškim aktivnostima turističkih tvrtki te aktivnostima Grada Umaga, Turističke zajednice i gradskih ustanova u organiziranju raznih događanja i manifestacija. Zahvaljujući sinergiji, trudu te zajedničkom promišljanju svih sudionika, ostvaren je dodatni motiv dolaska turista u Umag.

Na području Turističke zajednice Umag u razdoblju 1. siječnja – 18. kolovoza 2018. godine evidentirano je 367.647 dolazaka i 2.013.317  noćenja, što je porast u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 2%. Najbrojniji su gosti iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije i Češke, dok je najveći porast zabilježen sa tržišta Nizozemske od čak 22%. Najveći rast ostvarenih noćenja zabilježen je u obiteljskom smještaju (+6%) te kampovima (+4%), a posebno nas veseli sto je rast ostvaren u periodu predsezone, dok su mjeseci glavne sezone uglavnom na lanjskom nivou.

Kada su pak u pitanju smještajni kapaciteti, Plava Laguna je ove godine uložila u kamp Camping Stella Maris **** 11,2 milijuna eura te 4,7 milijuna eura u prekrasne Garden Suites and Rooms Sol Umag, obiteljski proizvod vezan uz Hotel Sol Umag, koji nadopunjuje ponudu na Punti, uz ostale investicije.

Razlog konstantnom rastu možemo svakako pronaći u modelu suradnje između svih glavnih sudionika u turizmu u cilju jačanja pozicije Umaga na turističkom tržištu. Sve veći broj dolazaka domaćih i stranih turista dokazuje kako je Umag zajednička destinacija svih sudionika u turizmu i kako se svaka uložena kuna u destinaciju višestruko isplati. Ujedno, tu su svakako i aktivnosti koje su usmjerene na podizanje kvalitete smještaja i usluga, infrastrukture, sportskih i kulturnih manifestacija, kao i pojačane promocije i prodaje. Drugim riječima, konačni je uspjeh rezultat sustavnog promišljanja razvoja turizma u Umagu uz, naravno, kvalitetno upravljanje destinacijom.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa