'Neshvatljivo je da vozačica nakon prvog sudara nije shvatila da vozi krivim smjerom'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Povodom tragične nesreće sa smrtnom posljedicom koja se u noći između 15. i 16. kolovoza odmah nakon ponoći dogodila na Istarskom ipsilonu na dionici čvor Višnjan – čvor Nova Vas, oglasili su se iz tvrtke Bina-Istra, koja ovu cestu ima u koncesiji.

„U 23:57 Centar za upravljanje prometom Bina-Istre zaprimio je dojavu, da se vozilo koje putuje od Umaga prema Kanfanaru vozi po suprotnom kolničkom traku, to jest u suprotnom smjeru.

Ophodarske ekipe Istarskog ipsilona koje su tada bile na terenu odmah su krenule na intervenciju, istovremeno su svi ulazi na autocestu zatvoreni te su aktivirane poruke upozorenja vozačima.

Prvi se incident dogodio vrlo brzo, odmah nakon čvora Nova Vas, kada je vozačica automobila riječkih registarskih oznaka koji se kretao u suprotnom smjeru, zakačila automobil koji je vozio normalno po autocesti.

Prvi sudar nije bio dovoljan vozačici da stane već je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema Kanfanaru. Neposredno prije mosta Mirna vozačica je udarila u odbojnu ogradu, što ju je odbilo te se frontalno sudarila sa vozilom koje je nailazilo iz suprotnog smjera.

Nažalost, u drugom automobilu pulskih registarskih oznaka u kojem se nalazila cijela obitelj, smrtno je stradao vozač, a teško su ozlijeđeni suvozačica i dijete.

Policija je odmah pristupila mjestu nesreće te se još utvrđuju okolnosti ovog nevjerojatnog događaja. Nisu još poznati razlozi koji su naveli vozačicu na ovakvu ekstremnu vožnju, čeka se test na alkohol i toksikološki nalazi koji će možda razjasniti ovaj slučaj.

Neshvatljivo je da vozačica nije uzela u obzir posebne prometne znakove koje se ističu veličinom i intenzivnom bojom, a koji upozoravaju na krivi smjer.

Slučajevi vožnje u suprotnom smjeru na Istarskom ipsilonu iznimno su rijetki i bez teških posljedica. Bilježilo se par izoliranih slučajeva neposredno nakon puštanja u promet punog profila autoceste pred 10-ak godina.

Riječ je bila prvenstveno o neupućenosti vozača, u pravilu starije životne dobi. Teška je konstatacija da je osoba smrtno stradala zbog nedopustivog ponašanja drugog vozača. Nezgoda se desila na punom profilu Istarskog ipsilona na kojem je u posljednje 4 godine prošlo više od 35 milijuna vozila bez prometnih nezgoda sa najtežim posljedicama“, priopćeno je iz Bina-Istre.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa