Pogledajte najljepše okućnice po mjesnim odborima grada Labina

0
Svi sudionici proglašenja najljepše okućnice i balkona (foto: Roberto Matković)
Svi sudionici proglašenja najljepše okućnice i balkona (foto: Roberto Matković)

„Danas je teže doći na red za servis kosilice, nego za pregled kod doktora“, ilustrirao je gradonačelnik Valter Glavičić pozitivne promjene u kulturi odnosa prema okolišu koje je donijelo desetljeće održavanja Izbora najljepše okućnice i balkona u organizaciji Grada Labina i Komunalnog poduzeća 1. Maj Labin. Učinio je to na ovogodišnjem svečanom proglašenju održanom 13. kolovoza.

Iz MO Kapelica najljepšom je proglašena okućnica Ivana i Rosane Škopac Kiršić budući da se radi o modernoj kući vješto uklopljenoj u okoliš s dvorištem prilagođenom kućnim ljubimcima psima, a uz to ga odlikuje i poseban način vezivanja lavande.

U MO Ripendi nagrada je otišla Romini i Raulu Perušku, koji su raspoloživi prostor iskoristili za stvaranje ugodnih i udobnih kutaka.

U MO Rabac Mauricio i Larisa Griparić Batelić svoju su okućnicu uredili koristeći isključivo mediteranske biljke i graditeljske elemente stvorivši zaobljenim uglovima nježan ugođaj. 

Vrt obitelji Šumberac - Miletić (Anježe Šumberac i Ester Miletić) u MO Vinež primjer je tradicionalnog istarskog vrta u kojemu se susreću cvijeće, vinova loza i povrće, a krasi ga hosta, zaboravljena biljka koja se vraća u modu.

Okućnicu Mirele i Serđa Hrvatina iz MO Donji Labin odlikuju biljke koje cvatu ljeti i na malom prostoru stvaraju ugođaj ljubavi i topline u čemu se ističe tunel od ruža.

Marija i Michael Dremelj iz MO Kature svojim su vrtom uljepšali ulaz u svoju ulicu i poboljšali prvi dojam.  

U MO Gornji Labin rapsodija cvijeća na terasi Ines i Đanija Juričića česta je meta objektiva turističkih fotoaparata.

Obrazloženja je uz power point prezentaciju pročitala Lori Luketa Dagostin, voditeljica PC Zelena površine u Komunalnom poduzeću 1. Maj, a u ime poduzeća lauretima je čestitao i rukovoditelj operative Klaudio Bastijanić. Loredana Ružić Modrušan, viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću, napomenula je da je povjerenstvo za izbor osim estetskog dojma u obzir uzimalo i uloženi trud u uređenje i ono što bismo nazvali dušom okućnice ili balkona.

Nagrada se sastoji grafike „Garofula“ akademskog likovnog umjetnika Josipa Diminića, knjige „400 vrtnih biljaka“ i bona od 200 kn iskoristivog u cvjećarni na tržnici

Od ovog, desetog izbora, prijaviti su mogu i građani koji su već osvajali nagrade, pa se tako prijavila i obitelj Juričić iz Starog grada, koja je nagrađena na prvom izboru. Ines Juričić je okupljene iznenadila donijevši kolače koje je sama ispekla za ovu priliku. (Robi Selan)

Najnovije vijesti