marina vrsar

Sudarili se pijani Nijemac u gumenjaku s 5 djece i taxi boat s 12 putnika

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o pomorskoj nesreći u Pulskom akvatoriju, gdje se dogodio sudar dvije brodice sa više ukrcanih putnika, od kojih je u trenutku nesreće ozlijeđeno dvoje djece, koja su hitno zbrinuta u Pulskoj bolnici.

Dojavu o nesreći službenici MRCC Rijeka zaprimili su 3. kolovoza u 22.55h posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Pazin dojavu očevidca pomorske nesreće u marini Vrsar, gdje su se sudarili sportsko – rekreativno plovilo (jet-ski) i brodica za komercijalni prijevoz putnika (taxi – boat), slijedom čega su se na poziciju nesreće odmah uputili službenici nadležne Lučke ispostave Poreč te djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su dvoje ozlijeđen djece odmah prevezli u daljne medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Pula, a o nesreći je obaviještena i Policijska uprava Poreč, čiji službenici su izišli u očevid.

Lučka ispostava Poreč provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće, a temeljem Izvještaja utvrđeno je da se pomorska nesreća dogodila u navedeno vrijeme u bazenu marine Vrsar između taxi - boata hrvatske zastave sa skipperom Z.J. (rođen 1958. godine), državljanin Hrvatske, koji je prevozio 12 putnika mješanih nacionalnosti i brodice bez oznaka (gumenjak tipa Bolero 375P), kojim je upravljao Nijemac M.O.G.W. (rođen 1967. godine), koji je gumenjakom prevozio 7 svojih sunarodnjaka, među kojima je bilo 5 malodobne djece, od kojih je dvoje djece ozlijeđeno.

Očevidom na poziciji pomorske nesreće službenici Lučke ispostave Poreč proveli su provjeru na prisutnost alkohola u organizmu obojice voditelja brodica, temeljem čega su utvrdili da je Nijemac, voditelj gumenjaka, bio u alkoholiziranom stanju. U okviru daljnjih očevidnih radnji zakazano je saslušanje sudionika ove pomorske nesreće 4. kolovoza u službenim prostorijama Lučke ispostave Poreč.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa