Učenici strukovne škole iz Mađarske na praksi u Valamaru

0
Učenici iz Mađarske
Učenici iz Mađarske

Ugostiteljsko trgovačka strukovna škola "István Széchenyi" iz Kaposvára iz Mađarske je, u suradnji s Valamar Rivierom, a u sklopu „Erasmus+“  projekta mobilnosti za učenike i osoblje u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, ovo ljeto dovela već drugu skupinu učenika od ukupno njih 45 koji u srcu sezone u Valamarovim objektima usavršavaju svoje kuharske, konobarske i slastičarske vještine kao dio ljetne stručne prakse. Učenici su se oduševili mediteranskom kuhinjom, a umijeće pripreme vrhunskih slastica pokazao je i profesor u pratnji učenika, poznati mađarski slastičar Róbert Mihajlovits. Dio učenika zbog dobrog iskustva vraća se u Valamar već drugu godinu za redom.

„Suradnja s Valamarom započela je i prije pokretanja Erasmus programa, čak prije petnaest godina! Iskustvo koje naši učenici dobiju zahvaljujući mogućnosti obavljanja prakse je zaista neprocjenjivo i potiče ih da razviju vještine koje se stvaraju kvalitetnim i predanim radom. Iako izazovno, vrlo poučno za naše učenike je bilo snalaženje u pripremi i posluživanju hrane u Valamar Tamaris Resortu za jako veliki broj gostiju. Učenici su jako zadovoljni, a mi se nadamo i daljnjoj suradnji s Valamarom.“ istaknuo je Lászó Kárász, ravnatelj škole.

Učenici su preko tjedna odrađivali praksu, a slobodne dane su proveli u obilasku Istre i na plaži. „Valamar Riviera već dugi niz godina ostvaruje uspješnu suradnju s Ugostiteljsko trgovačkom strukovnom školom iz Mađarske. U Valamaru se iznimno trudimo  svake godine svim učenicima praktikantima osigurati još bolju i kvalitetniju edukaciju i usavršavanje u struci jer smo svjesni koliko je praksa, pogotovo učenicima strukovnih škola, izuzetno važna.“ zaključuje voditeljica razvoja ljudskih potencijala Valamar Riviere, Nevena Tolanov.

Valamar Riviera prošle godine je primila 340 učenika na različite programe praksi. Praktikanti u Valamaru sudjeluju u pružanju različitih usluga, organiziraju se radionice koje ih uče kako poboljšati kvalitetu usluživanja gostiju, upoznaju se sa standardima Valamara te se pripremaju za svijet rada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa