sad iznosi 364,8 milijuna kuna

Uljanik Grupa povećala gubitak za tri puta u odnosu na lani

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Uljanik Grupa prvo je polugodište završila s gubitkom od 364,8 milijuna kuna, što je povećanje za otprilike tri puta u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 113,3 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća objavljenog u utorak. Ukupni su prihodi Grupe iznosili 838,2 milijuna kuna i smanjeni su 44 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji iznose 637,9 milijuna kuna i manji za 46 posto u odnosu na prvo polugodište lani, piše Jutarnji.

Grupa bilježi i pad ukupnih rashoda - za 25,5 posto, na 1,2 milijarde kuna. U izvješću se navodi kako je u prvom polugodištu ove godine došlo do prijenosa dijela aktivnosti brodograđevnog procesa s društva Uljanik d.d. na Uljanik Brodogradilište d.d., što je rezultiralo značajnim smanjenjem broja djelatnika Uljanika d.d. Broj zaposlenih u matičnom društvu na dan 30. lipnja ove godine iznosio je 29,  dok je u Grupi zaposleno 4.241 djelatnika. Uljanik d.d. je u prvom polugodištu ostvario neto dobit od 26,56 milijuna kuna, što je rast od 12 posto prema istom razdoblju lani.

Ukupni prihodi pritom su dosegnuli 724,4 milijuna kuna, tj. bili su za 28,7 posto manji. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje, koji su smanjeni za 31 posto, na 576 milijuna kuna. Tvrtka je smanjila i ukupne rashode, za 29,7 posto, na 697,8 milijuna kuna, javlja Jutarnji.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa