Rockwool podržao najveće okupljanje studenata arhitekture u Europi

0
Studenti u tvornici
Studenti u tvornici

RE:EASA je projekt koji je okupio u Rijeci 600 studenata arhitekture iz cijelog svijeta u sklopu kojeg će se u naredna dva tjedna održavati 15 radionica. Ponudit će kreativna rješenja za revitalizaciju dijela grada Rijeka na Delti a u okviru projekta Salt & Sweat.

ROCKWOOL je dao svoj doprinos te je obnovio dio zgrade starog skladišta na Delti koristeći izolaciju od kamene vune na fasadi. Alessandro Bracco, direktor marketinga i brendinga u Grupi na svečanom otvorenju naglasio je da će 90 posto zgrada koje  danas koristimo biti u upotrebi i 2050. godine, a one ni danas nisu energetski učinkovite. Dodao je da građevinski sektor i dalje proizvodi gotovo jednu trećinu ukupnog otpada. Zato je i pozvao buduće arhitekte iz cijelog svijeta da preuzmu jednu od vodećih uloga da sve te izazove pretvore u prilike. „Baš zato što vjeruje u mlade ljude ROCKWOOL Grupa podržava događanja poput RE:EASE koja je rasadnik briljantnih ideja“, naglasio je tom prigodom.

Studenti su također posjetili tvornicu u Pićnu. Upoznali su se s procesom proizvodnje kamene vune, prirodnim, ekološko prihvatljivim izolacijskim materijalom koji se može u potpunosti reciklirati. Tom su prigodom prisustvovali i uživo izvedenom testu paljenja kućice od kamene vune. Kućica - u koju su prije testa stavili  sendvič, plastičnu bocu i anti stres lopticu - bila je izložena velikoj vatri pune 3 minute. Uvjerili su se kako su unatoč velikoj buktinji svi ti predmeti ostali netaknuti budući da je kamena vuna otporna na vatru.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa