Očevidom utvrđeno: Za požar u prostorima bivše Pazinke krivi radnici koji su rezali željelo

0
U požaru je potpuno izgorjelo podrumsko skladište tvrtke Brati Ritoša
U požaru je potpuno izgorjelo podrumsko skladište tvrtke Brati Ritoša

Policijski službenici su u petak 28. rujna, zajedno s općinskim državnim odvjetnikom, inspektorom zaštite od požara i vještacima Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić'' obavili očevid na mjestu požara, koji je 17. rujna buknuo u prostoru tvrtke u Ulici Šime Kurelića u Pazinu.

U požaru koji je lokaliziran tek nekon drugog dana, potpuno je izgorjelo podrumsko skladište tvrtke Brati Ritoša, koje se je od posljedica požara i urušilo. U skladištu površine 4.000m2 bio je uskladišten PVC-e materijal i briketi za potpalu.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je uzrok požara nepoštivanje mjera zaštite od požara prilikom uklanjanja starog ventilacijskog sustava. Naime, prilikom korištenja alata za rezanje metala, otopljene čestice pale su s gornje etaže skladišnog prostora na zapaljivi materijal na donjoj etaži, prilikom čega je nastao otvoreni plamen, koji se proširio na ostale zapaljive materijale u skladištu. Policijski službenici nastavljaju s poduzimanjem mjera iz svoje nadležnosti, izvijestila je istarska policija.

Na zgarištu u Pazinu: Skladište se pretvorilo u ruševinu, a grad se probudio u oblaku dima

Požar u pogonu bivše Pazinke: Gori skladište tvrtke Brati Ritoša (video)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa