back to 1944.

Evo kako izgleda kad duhovi prošlosti zavladaju Medulinom (foto)

0

U Medulinu je održana povijesno-glazbena manifestacija Medulin-1944. Organizator ove manifestacije bila je Udruga airsoft klub Mutila Medulin s partnerima Udrugom Sakramenski i Udrugom Format. Pokrovitelji manifestacije su Općina Medulin i Turistička zajednica Općine Medulin. Manifestacija je održana u starom dijelu Medulina te na medulinskoj Placi 14. srpnja. Ovaj događaj okupio je povijesne entuzijaste iz cijele Hrvatske  te Slovenije i Češke.

U prvom dijelu programa snimao se dokumentarac, jednom od najljepših primjera očuvanosti starog duha istarskih malih mjesta. Članovima Udruge i njihovim prijateljima i gostima bio je više nego dovoljan da postane povijesna filmska kulisa koja odiše nekim prošlim vremenima. Za filmsku produkciju bila je zaslužna ekipa iz N.O. Production Videography i Mladen Đaković. U snimanju filma sudjelovali su i članovi Konjičkog kluba Ranch Istra Star.

Drugi dio programa koji se odvijao na Placi u Medulinu započeo je povijesnim predavanjem Davida Orlović, mag.hist. na temu „Događanja u Istri prilikom kapitulacije Italije“. Po završetku predavanja slijedio je koncertni nastup „Sakramenske dice“. Osim koncerta i povijesnog predavanja posjetitelji su mogli uživati i u  projekciji filma „Gdje si bio '44?“. Taj trideset minutni kratki film donosi nevjerojatan entuzijazam tridesetak zaljubljenika u povijest i događaje koji su se odigrali krajem Drugog svjetskog rata, na šarmantan i duhoviti način nasmijao je mnoge, jer progovara o činjenici da se ne bismo smjeli prestali igrati iako smo i odrasli. Film je djelo Udruge airsoft kluba "Mutila" , a redatelj je Mladen Đaković koji je i dosada snimio mnogobrojne kratke zanimljive materijale.

Osim njega, kameru su za potrebe snimanja držali i Mateo Ostojić, Tedi Grubica i Cristian Criss Kolacio, a za specijalne efekte i zvuk zaslužni su bili Luka Bešlić i Sanel Isanović. Po završetku filma uslijedio je  koncertni nastup pjevačice fantastičnog glasa Ane Opačak koja nam je donijela  šarm  francuskih šansona prožet specifičnom interpretacijom. Ana Opačak široj se publici predstavila u showu The Voice, a sad smo je imati priliku čuti na medulinskoj Placi.

Osim Udruge Mutile kao organizatora manifestacije sudjelovali su i prijatelji i gosti udruge: Udruga Sakramenski, Ana Opačak, Oldtimer klub Rovinj, Oldtimer klub Škofljica, KVH GKDT Češka, Kulturno zgodovinsko društvo Triglav, Airsoft klub Alfa, Airsoft klub Predator Split, Format udruga ljubitelja fotografije Pula, N.O. Production Videography, David Orlović, Konjički klub Ranch Istra Star, Sky caffe bar, Caffe bar Centar Medulin, Filip Bognar (juniorski svjetski prvak u harmonici), JU Kamenjak, Klub Regiment 26 Slovenija, DVD Medulin, MedulinFm.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa