Vodnjansko ljeto se nastavlja uz Miu Dimšić i Ivana Zaka

0

Revija dječjih animiranih filmova s početkom u 21 sat ovaj se tjedan nastavlja u sklopu Vodnjanskog ljeta uz „Čaroliju usnulog zmaja“ (The dragon spell), i to u ponedjeljak 23.07. u Peroju na placi i u utorak 24.07. u Galižani na Velikom trgu. Projekcija u Vodnjanu planirana za srijedu 25.07. odgađa se, te će se naknadno utvrditi novi datum prikazivanja filma.

 „Nikica sanja pustolovine i da će postati ubojica zmajeva baš kao i njegov otac, Kuzma, dok se Kuzma nada da će Nikica jednoga dana naučiti što doista znači biti junak. Čarobnjak Albert podučava šišmiša Edu čarolijama. Alberta uhvati panika kad ugleda zvijezdu repaticu, jer ona ima moć kojom bi cvijet mogao oživjeti zmaja. A to bi bila prava katastrofa! Nikica se sprijatelji s Edom, no spoj Nikičinih velikih snova i Edove ambicije učini to da ih Edo slučajno pošalje kroz čarobna vrata u svijet čarolija. Sada Nikica i Edo moraju naći cvijet i spasiti svijet - onaj koji želi postati junak i nespretni čarobnjak… Što bi moglo poći po zlu?“

Iznimno talentirana kantautorica i vlasnica Porinom višestruko nagrađivanog albuma “Život nije siv”, Mia Dimšić, u sklopu svoje ljetne turneje dolazi i u Vodnjan! Tko još nije čuo za "Život nije siv", "Bezimeni" "Sunce, oblak, vjetar"? Sigurno vam je neka od njenih pjesama već bezbroj puta razvedrila dan, a za sve vas koji još niste ovaj anđeoski glas poslušali uživo, sada za to imate priliku u vodnjanskom gradskom parku 25.07. (srijeda) s početkom u 21 sat. Ulaz na koncert se ne naplaćuje.

Barbariga je ove srijede 25.07. u znaku folklora uz nastup KUD-a Vodnjan  s početkom u 21sat.

Art-kino Cineast nastavlja sa filmskim projekcijama pod zvijezdama, u staroj vodnjanskoj uljari (Portarol 31), te je ovog četvrtka 26.07., s početkom u 21:30 sati, na redu film „Sicilijanska bajka“ (Sicilian Ghost Story, 2017.). „U malenom sicilijanskom selu na rubu šume, nestaje 13-godišnji Giuseppe, sin mafijaškog ubojice koji je počeo surađivati s policijom. Luna, Giuseppeova kolegica iz razreda koja je zaljubljena u njega, odbija prihvatiti njegov misteriozni nestanak. Ona se buni protiv „kodeksa tišine“ koji vlada otokom i ponire u mračni svijet kriminalnog podzemlja koji ga je progutao. Inspiriran istinitim događajem koji je užasnuo Italiju, ovaj žanrovski spoj trilera i gotičke bajke mračna je nadnaravna priča o gubitku nevinosti i kritika prestrašenog društva otupjelog na okrutnu kriminalom zatrovanu svakodnevicu.“

#enjoyperoj zabavlja vas i ovog četvrtka 26.07. kada će na binu zakoračiti prava glazbena diva – Helena Blagne! Ona je najuspješnija slovenska pjevačica svih vremena, s prodanih više od dva milijuna ploča. Pobjednica je mnogih festivala na našem i širem području. Na splitskom festivalu davne godine 1987. dobila je prvu nagradu publike za pjesmu More, ljubav moja. Ove godine je sa Jasmin Stavrosom izdala novu pjesmu “Dajem brdo zlata”, a lani je izdala pjesmu “Ti boš vedno prvi”, sa kojom kraljuje i na Youtube-u. Početak koncerta predviđen je za 21h.

Ovaj koncertni tjedan nastavlja se i u petak 27.07., kada će u Vodnjanu, s početkom u 21h,  nastupiti duo „The blondes“. Prostor stare vodnjanske uljare postati će savršena kulisa za još jednu prekrasnu ljetnu večer  uz akustične izvedbe i zvukove gitara! U perojskoj crkvici Sv. Stjepan ovaj vas petak, s početkom u 21h, očekuje otvorenje izložbe pod nazivom „ESTIVA“ by Roberta Weissmann Nagy. Izložbu će biti otvorena sve do 10.08.

Biker's meeting predviđen za ovaj petak i subotu, 27. i 28.07. odgađa se zbog tehničkih problema. Ove subote 28.07. na vodnjanskom Trgu Statuta, s početkom u 20h, održati će se modna revija, jedna od aktivnosti projekta Socijalno poduzetništvo: moda na ekološki način, udruge Istarsko – Ekomuzej iz Vodnjana. Projekt je zamišljen s ciljem pružanja mogućnosti razvoja novih vještina osobama sa posebnim potrebama, Fokus radionica je šivanje, reciklaža tkanina, bojanje prirodnim bojama i ukrašavanje tkanina tehnikom eko tiska, sadnja i uzgoj biljaka za bojanje, branje lokalnih divljih biljaka za ekstrakciju boja i šetnja u prirodi.

S najmanjim utjecajem na okoliš polaznici će naučiti osvježiti, ukrasiti i bojati stare odjevne predmete, izraditi torbe i šalove i posaditi i uzgojiti biljke za prirodno bojanje. U radionici će sudjelovati štićenici Centra za Rehabilitaciju Pula -Dislocirana jedinica Vodnjan te ostali sudionici s posebnim potrebama. Subotnja večer rezervirana je za dobru zabavu uz tradicionalnu Galižansku noć na kojoj će ove godine nastupiti Ivan Zak ! Spremite se za odličan provod! Počinjemo u 21h na rukometnom igralištu u Galižani.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa