U Istri će se snimati znanstveno fantastični horor Štriguni

0
Aldo Tardozzi (foto: Slobodna Dalmacija)
Aldo Tardozzi (foto: Slobodna Dalmacija)

Hrvatsko audiovizualno vijeće ovih je dana donijelo odluku o raspodjeli sredstava za dugometražne i kratkometražne igrane filmove, kao i za dokumentarce. Što se tiče dugometražnih filmova, prijavljeno je 39 projekata a umjetnički savjetnici Pavo Marinković i Nenad Polimac odabrali su tri:  film “Murina” Antonete Alamat Kusijanović dobio je tri milijuna kuna, a po 3,8 milijuna kuna dobili su filmovi “Po tamburi” Marija Marka Krce i Stanislava Tomića te “Štriguni” Alda Tardozzija, piše Jutarnji list.

Riječ je o filmovima čija je radnja smještena u Hrvatskoj: jedan je komedija koja se odigrava u Slavoniji, drugi spoj trilera i horora smješten u Istru, dok se radnja trećeg odvija na jugu Jadrana, javlja Jutarnji.

- Najgledaniji i jedan od najomiljenijih hrvatskih filmova “Tko pjeva, zlo ne misli“ Kreše Golika je obiteljski film, stoga treba njegovati tradiciju takvog žanra. “Siguran let“ je tzv. “showcase“ za film “Rent-a-tata“ koji se obraća istoj ciljanoj publici. To nipošto ne znači da me zanima samo obiteljski film. Projekt s kojim sam otišao mnogo dalje u razvoju, znanstveno-fantastični horor “Štriguni“ prema istarskim narodnim legendama, posve je drugačijeg ugođaja, izjavio je nedavno Tardozzi za Slobodnu Dalmaciju.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa