Poreč: Uređuje se nova jaslička grupa, a uskoro i novi vrtić

0

Nakon što je prošle godine izgrađena i otvorena nova područna osnovna škola za stotinjak učenika u Žbandaju, a na Finidi se upravo dovršava izgradnja dugoočekivane osnovne škole za šestotinjak učenika, Grad Poreč počeo je s ulaganjima u gradske vrtiće.

Tako se u prostorima Dječjeg vrtića Radost II, poznatijeg kao Gornji vrtić, trenutno uređuje prostor za novu jasličku grupu. Osim preuređenja prostorije, nabavit će se i nova, standardima propisana oprema, a uredit će se i prilagoditi dječja garderoba kao i sanitarni čvor. Vrijednost radova bez opreme je 120 tisuća kuna s PDV-om, a nova jaslička grupa prvu će djecu prihvatiti početkom nove pedagoške godine u rujnu.

S obzirom na to da će osnovnoškolci iz područne osnovne škole Veli Maj početkom školske godine preći u novu Osnovnu školu Finida, slobodne prostorije u Velom Maju prenamijenit će se u novi vrtić s jasličkim i vrtićkim grupama. Početak radova planiran je za idući mjesec, a očekuje se da će tridesetak djece u nove prostore ući nakon zimske stanke. Grad Poreč-Parenzo je za ove radove dobio sredstva za projektnu dokumentaciju od Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku. Sredstva su dobivena i za projektnu dokumentaciju vrtića  u Žbandaju, a kao jedan od rijetkih gradova s pozitivnim prirodnim prirastom i povećanjem broja stanovnika, Poreč planira na natječaje Ministarstva poljoprivrede kandidirati i dodatna dva projekta izgradnje vrtića  - u Varvarima i Dračevcu.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa