Pogledajte što vas ovog tjedna očekuje na Vodnjanskom ljetu

0
Snježana Bratanović izlaže u galižanskoj Crkvi sv. Justa
Snježana Bratanović izlaže u galižanskoj Crkvi sv. Justa

U Vodnjanskoj staroj uljari 18. srpnja u 21 sat održat će se Revija dječjih animiranih filmova, koja počinje filmom „Balerina i Viktor“.

„Felicie, jedanaestogodišnja djevojčica bez roditelja, ima jednu strast: plesanje. Njezin najveći san je da postane balerina Pariške Opere Garnier. Kako bi ostvarila svoj san, Felicie i njezin najbolji prijatelj Victor, smisle genijalan plan kako bi pobjegli iz sirotišta i otišli u Pariz. Budući da je spreman učiniti sve kako bi postala balerina, Felicie će uzeti identitet svoje suparnice Camille kako bi je primili u baletnu školu. S mentoricom Odette i Victorom na svojoj strani, Felicie će se morati truditi dvostruko više kako bi ostvarila svoj najveći san“, stoji u najavi filma.

U galižanskoj crkvi Sv. Justa u isto će vrijeme biti otvorena izložba fotografija Dragi kamen/L'amata pietra“, poznate pulske fotografkinje Snježane Bratnović, dobitnice brojnih strukovnih nagrada i priznanja

Autorica je ovjekovječila čarobne vizure Grada Vodnjan-Dignano prepune kulturnih spomenika, pa sve do kažuna i suhozida, prepoznatljivih elemenata identiteta Istre. Izložbu i autoricu predstaviti će umjetnički fotograf i voditelj fotografske galerije Makina u Puli, Hassan Abdelghani, a za glazbenu podlogu večeri pobrinut će se pulski kantautor, Maer uz pratnju Vanje Sinožića na perkusijama.

Izložba ostaje otvorena do 31. srpnja, a  može se razgledati srijedom i nedjeljom od 19.30 do 21.30 sati. Također 18. srpnja u 21 sat u Barbarigi se nastavljaju Glazbene večeri nastupom Dua Melodyt.

19. srpnja

Vodnjanska „Apoteka – Prostor za suvremenu umjetnost“  bit će u četvrtak, 19.srpnja jedan od domaćina 2. Bijenala industrijske umjetnosti 2018., kojeg organiziraju udruga Labin Art Express XXI u suradnji sa AMI Pula i MMSU Rijeka. U Vodnjanu će tako biti postavljena jedna od izložbi Bijenala pod nazivom „The Voynich manuscript“, umjetnika Miljohna Ruperta (US) i Ulrika Heltofta (DK).

Art-kino Cineast nastavlja sa filmskim projekcijama pod zvijezdama, u staroj vodnjanskoj uljari (Portarol 31), te je ovog četvrtka u 21.30 sati na redu film „A Ciambra“ (2017.) „Tinejdžer Pio Amato živi u A Ciambri, malenoj romskoj zajednici u Kalabriji. Sa svojih 14 godina, odavno je za sobom ostavio dane djetinje nevinosti. Pije, puši i jedan je od rijetkih koji se bez poteškoća kreću između različitih etničkih skupina u susjedstvu – lokalnih Talijana, afričkih imigranata i Roma, kojima i sam pripada. Pio posvuda slijedi starijeg brata Cosima, usvajajući pritom vještine potrebne da preživi na ulicama grada. Kada Cosimo nestane, Pio mora odlučiti je li doista spreman postati muškarcem“, stoji u najavi ovog filma.

Perojska je glazbena priča četvrtko „#enjoyperoj“ nastavlja se poslasticom za ljubitelje rockabily glazbe – nastupa The Cat Paws. Ali to nije sve. Na Martulini će tog dana sudbonosno „da“ izreći par, poslije 27 godina zajedničkog života i troje djece. Strasni su bikeri, vole Elvisa, cijene ljeote trenutaka u životu i rekli su: "Zašto ne konačno potvrditi i pred zakonom našu ljubav tamo gdje se osjećamo kao doma i gdje smo proveli i najljepše trenutke naše ljubavi."

20. i 21. srpnja

U petak, 20. srpnja, udruga Istarsko-Ekomuzej iz Vodnjana organizira koncert OKUD Istra – H.O. Stanko Mihovilić,  koji će se održati na Trgu Statuta u Vodnjanu, s početkom u 20 sati, dok će se u Galižani na Velikom trgu održati plesna večer, s početkom u 21 sat.

Perojci su u završnim pripremama za svoju tradicionalnu Perojsku feštu, kojom se ove godine slavi 361. godišnjica doseljenja Crnogoraca u Peroj, a održat će se u subotu, 21. Srpnja. Proslava počinje u 9 sati Svetom liturgijom u Crkvi Sv. Spiridona, te se nastavlja u 17 sati otvorenjem izložbe likovno-kreativne kolonije ″Moja Peroja 2018″, nakon čega slijedi otvorenje muzeja "Zavičajni spomenar" i biblioteke "Njegoš" u 18 sati, nastup vodnjanskih mažoretkinja u 18.45, natjecanje u potezanju konopa (KK Peroj) u 19 sati, kulturni program DPC ″Peroj 1657″ i gosti u 20 sati te od 22 sata zabavni  program uz Koktelse i Duo Nevera.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa