Dobili nove ambulante: Dosad su Rovinjci morali s djecom u Rijeku

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

U utorak su u rovinjskoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“ otvorene specijalističke ambulante namijenjene djeci i mladima, i to u domeni fizikalne medicine i rehabilitacije te liječenja neurorazvojnih poremećaja, piše Jutarnji.

Dosad su najmlađi pacijenti morali putovati do Rijeke kako bi dobili pregled i terapije na račun HZZO-a, a nakon dvogodišnjih priprema otvorene su specijalističke ambulante u kojima djeluju dječji ortoped i dječji fizijatar s posebno educiranim terapeutima. Nove ambulante, u koje je investirano oko 200.000 kuna već su započele s probnim radom.

- U razgovoru s roditeljima djece s neurorazvojnim poteškoćama uvidjeli smo kako taj dio u javnozdravstvenom sustavu Istarske županije uopće nije pokriven. Naime, roditelji su morali s djecom putovati do KBC-a Rijeka kako bi putem HZZO-a obavili specijalistički pregled i dobili potrebne terapije. Smatrali smo to nedopustivim i neetičkim, odnosno da ne smijemo dozvoliti da roditelji i mladi pacijenti toliko dugo i tako često putuju kako bi dobili terapije na koje imaju garantirano pravo – pojašnjava razloge zbog kojih se krenulo u proširenje djelatnosti Bolnice „Martin Horvat“ ravnatelj doc. dr. sc. Marinko Rade, javlja Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa