Europski grad sporta 2018.

Gotovo 2.000 karatista iz cijelog svijeta posjetilo Umag

0

U Umagu je prije desetak dana, točnije od 28. do 30. lipnja 2018. godine, održan kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre mladih planiran u listopadu u Buenos Airesu. Mladi karatisti iz stotinjak zemalja svijeta, odnosno nacionalnih karate saveza, posjetili su Europski grad sporta 2018. te pretvorili Umag u centar karate zbivanja. Po završetku kvalifikacijskog turnira, mladi sportaši ostali su u Umagu na trening kampu za mlade, starosti 10 do 20 godina, koji je održan u terminu od 1.- 4. srpnja 2018. godine. Na kampu je sudjelovalo oko 1.400 sportašica i sportaša iz čak 100-tinjak zemalja svijeta.

Okončanjem karate kampa, umaška karate „groznica“ nije završila. Dapače, svi su sudionici ostali na službenom turniru WKF Premier lige za mlade koji je održan od 5. - 8. srpnja 2018. godine u umaškoj školskoj sportskoj dvorani. Ovaj je sportski događaj, na kojem je sudjelovalo oko nevjerojatnih 2.000 karatista iz 75 zemalja svijeta, pratila službena televizija Svjetske karate federacije koja je emitirala natjecanje u živo, kao i svakodnevne reportaže sa trening kampa.

Sva navedena statistika tek su brojke iza kojih stoje stotine članova organizacije, vrhunski organizirana logistika, kvalitetni uvjeti, visoka razina stručnih stožera, izvanredna koordinacija Hrvatskog karate saveza, kao i jaka podrška Grada Umaga. Umag se na desetak dana pretvorio u karate centar zbivanja na svjetskoj razini, što svakako ponovno dokazuje kako je prestižna titula Europskog grada sporta 2018. stigla u prave ruke.

Osim što je Umag predstavljao mjesto okupljanja ponajboljih mladih karatista svijeta, dobar se glas o Umagu širio diljem planeta Zemlje, a pozitivni su dojmovi s ove umaške manifestacije djeca iz cijelog svijeta sa sobom ponijela svojim kućama. Sve u svemu, bila je ovo idealna kombinacija sporta, zdravog života, druženja i upoznavanja našeg prelijepog grada, koji iz godine u godinu ugošćuje sve više sportaša iz cijelog svijeta. (Foto: Ustanova Festum i www.wkf.net)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa