Slovenski mediji: Hrvatsko uzgajalište školjaka se brzo širi

0
Foto: Radio Kopar
Foto: Radio Kopar

Kako će slovenska država postupati zbog širenja uzgajališta školjaka u Piranskom zaljevu, a kojeg gradi umaški uzgajivač, pitaju se slovenski mediji koji izvještavaju da je tamošnja Inspekcija za okoliš još lani obavila više inspekcijskih pregleda, no uzgajivač je svejedno nastavio sa širenjem.

"Inspektor za okoliš je jesenas u pratnji slovenske policije obavio inspekcijski pregled i pokušao saslušati članove posade, koji su radili na tom uzgajalištu školjaka, ali ga je u tome spriječio hrvatski policijski čamac. Tijekom idućeg pregleda je inspektor utvrdio da u moru, kojeg je arbitražni sud dodijelio Sloveniji, već rastu školjke. I za vrijeme tog pregleda upozoravala ga je hrvatska policija. Ministarstvo vanjskih poslova je i zbog tog uzgajališta u Zagreb dosad slalo note, no to kod susjeda - kako se čini - nikoga ne zabrinjava", javlja Radio Kopar.

"Kako će postupati sada, kad je jasno da su uzgajalište školjaka desetorostruko povećali? Inspekcijski postupak po našim informacijama nije dovršen, ribarski inspektor za to niti nije nadležan. Skupina za implementaciju presude Arbitražnog suda još nije objavila što namjerava", izvještava Radio Kopar.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa