U Puli najavljeni 10. Dani stvaralaštva

0

U Komunalnoj palači u Puli danas su najavljeni jubilarni 10. Dani stvaralaštva koji će se održati od 5. srpnja do 1. kolovoza u Puli te Medulinu, Vodnjanu, Pomeru i Pješčanoj uvali.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber kazala je kako je ova manifestacija od velikog značaja za lokalnu zajednicu, prije svega zbog mnogobrojnih edukativnih radionica i izložba, ali i zbog svima dostupnih i prilagođenih aktivnosti, uključenosti i pristupačnosti bez obzira na prethodna stečena znanja i dob polaznika. „Manifestacija ima i humanitarni karakter na način da će se organizirati prodaja 120 posebnih šalica izrađenih od keramike Art Cups čiji će cjelokupni prihod biti usmjeren udruzi Naš san, njihov osmijeh, odnosno prema potrebitima.“ – poručila je pročelnica Jasmina Nina Kamber.

Organizator 10. Dana stvaralaštva Igor Fabris zahvalio se Gradu Puli i ostalim pokroviteljima manifestacije, Istarskoj županiji, Gradu Vodnjanu i Općini Medulin, na pomoći i potpori prilikom organizacije. „Ove godine imamo 11 radionica za odrasle, 3 radionice za djecu, izložbe i poseban program koji će se od 24. do 26. srpnja održati u Domu za starije i nemoćne osobe Alfredo Stiglich u sklopu kojeg će korisnici Doma izraditi sudjelovati u izradi velikog zidnog mozaika.

Voditeljica radionice mozaika Sonja Milotić Šesto i voditeljica radionice keramike Vesna Jaklin Pantić predstavili sui  ove godine iznimno bogat program rzanovrsnih radionica i izložba od kojih vrijedi izdvojiti radionicu izrade skulptura od mozaika koja će se održati 21. i 22. srpnja u CGU Rojc te radionicu Raku keramika koja će se također u CGU Rojc održati 7. i 28. srpnja.

Otvorenje 10. Dana stvaralaštva zakazano je za četvrtak, 5. srpnja 2018. godine u 21 sat u ECPD - Europski centar za mir i razvoj UN-a izložbom Voda_Aqua_Water. Prilikom otvorenja predstavit će se i humanitarni program ART CUPS.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa