Dan Državnosti

Basanesse: Gledajmo u budućnost, kao što smo gledali i 1991. godine

0

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske jutros, 25. lipnja 2018. godine,  kod  središnjeg križa na umaškom groblju te spomen obilježja posvećenog svim preminulim i poginulim hrvatskim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata.

Vijence je položila delegacija Grada Umaga koju su predvodili umaški gradonačelnik  Vili Bassanese, njegovi zamjenici Floriana Bassanese Radin, Mauro Jurman i Ivan Belušić,  predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg, gradski vijećnici, zatim predstavnici Udruge HVIDRA, Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata - 154. brigada, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udruge antifašističkih boraca i brojni građani.

„Današnja svečanost vraća naše misli dvadeset sedam godina unatrag, na povijesni 25. lipnja 1991. i čin donošenja Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske. Tek proglašenu državu morali smo braniti od unutarnje i vanjske agresije, no obranili smo se i pobijedili. Okrenuti budućnosti i novim izazovima, ne zaboravljamo odgovornost razvijanja države koja se temelji na vrijednostima i idealima demokracije, zajedništva i slobode.

Svjesni smo i izazova koji nas očekuju, no zajedničkim radom i održivim promišljanjem možemo osigurati budućnost za nas i našu djecu u zemlji i gradu koje neizmjerno volimo.

Drage sugrađanke i dragi sugrađani, gledajmo u budućnost, kao što smo gledali i 25. lipnja 1991. Neka nam današnji dan bude nadahnuće u tome koliko je važno imati jasne ciljeve i odlučnost i zajedništvo u njihovu postizanju.

Čestitam vam Dan državnosti Republike Hrvatske!“ istaknuo je u svom govoru gradonačelnik Grada Umaga, Vili Bassanese.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa