kupujmo domaće

U Istri će se graditi prva sto posto hrvatska vila

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Arhitektica Maja Bručić i ostatak njenog time Lotus Grupa osmislili su za grupaciju “Valens Residences” vilu koja je najavljena kao “hrvatska vila” jer se u njoj ogleda hrvatska industrija, arhitektura, povijest i umjetnost. Ova, prva u nizu hrvatskih vila, uskoro će se sagraditi u Istri, a slijede slične na još mjesta u Istri i Dalmaciji, piše Jutarnji.

Ideja projekta “Valens Residences” bila je kreirati savršene oaze mira, koje pritom pokazuju široku paletu domaćih proizvođača jer je primjerice sav namještaj koji se u njima koristi napravljen ovdje. Time pokazuju i da Hrvatska ne zaostaje za svjetskim trendovima te se pod parolom “Kupujmo Hrvatsko” ukazuje se na kvalitetu, izniman dizajn i tehnologiju lokalnih proizvoda.

Pod vodstvom uspješne arhitektice Maje Bručić kreirana je tradicionalna istarska stancija prilagođena suvremenom dobu. Vila će biti napravljena kombinacijom lokalnog kamena i modernih ravnih linija betona. Uz domaći namještaj krasit će ju reinterpretacije poznatijih hrvatskih slikara i kipara poput Vlahe Bukovca, Slave Raškaj, Celestina Medovića, Roberta Frangeša Mihanovića i drugih. Također vila će sadržavati unikatan zbir književnih djela najpoznatijih hrvatskih književnika, od klasika kao što su Miroslav Krleža ili August Šenoa, do  suvremenih hrvatskih autora, prevedenih na nekoliko svjetskih jezika, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa