potpisan ugovor

U Vodnjanu počinje gradnja reciklažnog dvorišta od 3,7 milijuna kuna

0
S potpisivanja ugovora
S potpisivanja ugovora

U Gradu Vodnjanu 21. lipnja potpisan je Ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta kojeg su potpisali gradonačelnik Grada Vodnjan Klaudio Vitasović i predsjednik uprave tvrtke Vladimir Gortan d.d. iz Pazina Darvin Žufić. Potpisivanju ugovora o izgradnji reciklažnog dvorišta nazočili su Moira Drandić Pauro, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Vodnjan te Franko Kaić, predstavnik tvrtke Studio Kaić d.o.o. iz Pule, tvrtke koja će izvršit stručni i projektantski nadzor same izgradnje.

Potpisivanje ovog Ugovora uslijedilo je nakon što je Gradu Vodnjanu temeljem provedenog natječaja, od Ministarstva zaštite okoliša i energetike, odnosno od Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti dodijeljeno 3.100.000 kuna bespovratnih sredstava, odnosno 85% prihvatljivih troškova projekta izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta. Bespovratna sredstva osigurana su iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u sklopu Kohezijskog Fonda. Provedba projekta vezuje se uz tzv. prioritetnu os 6 (Zaštita okoliša i održivost resursa), investicijski prioritet 6i (Ulaganje u sektor otpada) te specifični cilj 6i1 (Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta).

Reciklažno dvorište gradit će se u Poslovnoj zoni Vodnjan sjever, a ukupna vrijednost izgradnje objekta sa PDV-om iznosi oko 3.742.234,56  kuna dok stručni i projektantski nadzor iznosi 131.250 kuna sa PDV-om.

Početak izgradnje Reciklažnog dvorišta koje će biti površine 2.000 četvornih metara započet će za 15-ak dana. Izgradnja će trajati 6 mjeseci, a funkciji će biti početkom mjeseca veljače 2019. godine. Njegovom izgradnjom stvorit će se preduvjeti za povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada na području Grada Vodnjana i utjecati na smanjenje količine otpada koji će se odlagati na odlagalištu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa