Vodstvo i djelatnici Grada Pule darivali krv

0
Elena Puh Belci i Tiziano Sošić
Elena Puh Belci i Tiziano Sošić

Grad Pula je, kao društveno odgovorna javna uprava, zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa i ove godine sudjelovao u akciji darivanja krvi u povodu Svjetskog dana darivatelja krvi. U akciji koja je organizirana u prostorijama Komunalne palače prikupljeno je oko 30-ak doza krvi. Osim djelatnika Grada Pule, gradskih trgovačkih društava i ustanova, krv su dali i gradski vijećnici.

Krv je donirao zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek, zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić koji su svojim primjerom doprinijeli  hvalevrijednoj akciji.

„Drago mi što su brojni djelatnici Grada, ustanova i trgovačkih društava ovim plemenitim činom, humanom gestom, pokazali osviještenost o potrebi darivanja krvi, posebice za vrijeme ljetnih mjeseci kada su potrebe za krvlju i krvnim pripravcima znatno veće“, kazala je Puh Belci.

„Nesebičnim činom darivanja krvi možemo spasiti nečiji život stoga je i ovo prilika da pozovemo građane da se u što većem broju odazovu akcijama darivanja krvi. Humani čin darivanja krvi moguće je odraditi i svakog četvrtka od 9.00 do 17.00 sati na Odjelu transfuziologije“, naglasila je Jasna Vekić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pula.

U Hrvatskoj, muškarci darivatelji krvi smiju dati krv do 4 puta godišnje, s razmakom između darivanja od 3 mjeseca, dok žene smiju dati krv do 3 puta godišnje s razmakom između darivanja od 4 mjeseca.

Krv je važan čimbenik, kako za planirane medicinske zahvate, tako i za hitne intervencije. Iz tog je razloga osiguravanje dostatne količine krvi ključan element učinkovitog zdravstvenog sustava svake zemlje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa