Domaće zvijezde sreću i mir pronašle na selu

0
Edi Maružin (foto: Story)
Edi Maružin (foto: Story)

Posljednjih nekoliko godina brojne su domaće popularne osobe buku, sivilo i gradski asfalt odlučile zamijeniti mirnijim životom koji uključuje više zelenila, životinje, ali i čišći zrak, javlja Story. Među njima je i poznati istarski glazbenik i frontmen grupe Gustafi, Edi Maružin, koji u malom selu Maružini sa suprugom Aldom i sinom živi još od 2001. godine.

Živi u staroj kući bake i djeda koju je adaptirao i više od 80 posto radova na toj kući odradio je sam s prijateljima jer se razumije u zidanje, stolariju i keramičarske poslove. Ondje posjeduje i vrt te plastenik. - Tu osjećam korijenje, tu bolje osjećam zrak i nebo, a zemlja je moja. Kad god otvorim prozor, uvijek vidim isto stablo, iste trave, iste životinje i s njima živim. Mirno i tiho, uz sudjelovanje neba i zemlje. Sviram, kuham i obrađujem zemlju - izjavio je za Story Edi koji je strastveni kuhar.

- Na tržnici baš i ne kupujem otkad imam svoju kampanju (polje, op. a.). Nekad sam stalno kupovao, kako bi rekli Zagrepčani, kod svoje kumice, jer sam vjerovao da ima svježe i domaće. Dok jednog jutra nakon nastupa nisam došao na tržnicu oko pet ujutro, prije nego što se ribarnica otvorila, i vidio ispred tržnice veliki kamion s natpisom Velpro. Kumice su stajale u redu, a među njima i moja. Tada sam shvatio da ono što kupujem i nije sve domaće. I tako sam odlučio imati sve svoje - rekao je Edi, piše Story.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa