Šiljeg o nastavku gradnje Ipsilona: HDZ ispunjava predizborna obećanja

0
Jurica Šiljeg, predsjednik istarskog HDZ-a
Jurica Šiljeg, predsjednik istarskog HDZ-a

Kako je Europska komisija odobrila Hrvatskoj produljenje ugovora s Bina-Istrom, koncesionarom Istarskog ipsilona, otvoren je put za 165 milijuna eura vrijednu izgradnju punog profila autoceste na dionici Pazin - Tunel Učka u duljini 28 kilometara.

S obzirom na navedeno odobrenje, predsjednik HDZ-a Istarske županije Jurica Šiljeg navodi kako je zadovoljan tijekom razvoja prometne infrastrukture istarskog poluotoka.

„Potvrdan odgovor Europske komisije otvorio je vrata finalizaciji Istarskog ipsilona. To je za nas u Istri vrlo važan i vrijedan projekt koji otvara mnoge mogućnosti razvoja i investicija, ali i prometnog rasterećenja u vrijeme turističke sezone. Ovo je još jedno obećanje iz programa HDZ-a koje je ispunjeno“, rekao je Šiljeg.

„Jako mi je drago što je Vlada Republike Hrvatske na čelu s premijerom Plenkovićem upravo ovaj projekt finalne izgradnje istarskog Ipsilona predstavila kao jedan od ključnih za ukupan regionalni razvoj. Time je Vlada, na čelu s Premijerom, još jednom dokazala da se sva ona obećanja koja se tiču istarske županije – redom ispunjavaju“, završio je Šiljeg.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa