Velečasni Ante Močibob postao počasni građanin općine Medulin

0
Načelnik Medulina Goran Buić s laureatima
Načelnik Medulina Goran Buić s laureatima

Dana 12. lipnja 2018. održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine  Medulin u multimedijalnom centru (3mc) u Medulinu povodom Dana Općine 2018. Ove godine Općina Medulin obilježava 25 godina postojanja, a tom je prigodom organiziran bogat program.

Svečanosti su uz načelnika Općine Medulin Gorana Buića, zamjenika načelnika Damira Demarina, predsjednika Općinskog vijeća Marka Zlatića te vijećnike aktualnog saziva prisustvovali i saborski zastupnik Anton Kliman, državni tajnik Ministarstva državne imovine Tomislav Boban, zamjenik župana Istarske županije Fabrizio Radin, velečasni Ante Močibob, zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek, gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović, načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio, načelnik Općine Ližnjana Marko Ravnić, načelnik Općine Svetvinčenat Dalibor Macan te predsjednik Općinskog vijeća Općine Tinjan Darko Banko

Bili su tu i predsjednik Općinskog vijeća Općine Barban Toni Uravić, načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić, načelnik Policijske postaje Rovinj Branko Bestulić, predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Božidar Mezulić, predsjednik DVD-a Medulin Marino Mihovilović, vijećnici Županijske skupštine Divna Radolović Rosanda i Vili Rosanda, izvršna direktorica Arena Hospitality Group Milena Perković, ravnatelji javnih ustanova, direktori komunalnih tvrtki, županijski i općinski pročelnici te brojni uzvanici i gosti.

Svečana sjednica započela je himnama u izvedbi sopranistice Eleonore Dobrović u pratnji Luke Brgića na harmonici, a sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Marko Zlatić koji se osvrnuo na rad Općinskog vijeća Općine Medulin u zadnjih 25 godina te prezentirao izvješće o radu vijeća u zadnjih godinu dana.

Načelnik Goran Buić osvrnuo se na prošlost i rad svih dosadašnjih načelnika, a budućnost Općine predstavio je kroz razvojne projekte koje Općina Medulin planira provesti, te na kojima je započela raditi. Izgradnja Doma za umirovljenike, vrtića u Pomeru i Premanturi dogradnja Osnovne škole „Dr. Mate Demarina“ u Medulinu te OŠ Banjole, uređenje Arheološkog parka Vižula, kamenoloma Cava Romanea, sportskih centara te izgradnja pješačko – biciklističkih staza samo su neki od projekata koji Općina Medulin planira provesti. Zamjenik župana Istarske Županije Fabrizio Radin pohvalio je rad Općine Medulin te istaknuo da Istarska županija u skladu sa svojim resursima podržava razvoj jedinica lokalne samouprave.

Prisutnima se obratio državni tajnik Ministarstva državne imovine Tomislav Boban koji je istaknuo da obzirom na količinu planiranih, a gotovo i pripremljenih projekata Medulin zaslužuje biti grad. Naglasio je da je Ministarstvo državne imovine na raspolaganju za suradnju što su i dokazali dosadašnjom suradnjom s Općinom Medulin. Načelnik Goran Buić i predsjednik vijeća Marko Zlatić zatim su dodijelili povelju „Počasni građanin Općine Medulin“ velečasnom Anti Močibobu koji je od rujna 1971. godine župnik u Medulinu, a upravljao je i župom u Pomeru sve do 1989. godine.

Svečanu povelju Općine Medulin koja se dodjeljuje za izuzetan uspjeh u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture i zaštite okoliša, te ostalim oblastima ljudskog stvaralaštva primili su: gđa. Ljiljana Sirotić za dugogodišnju uspješnu suradnju s komunalnim društvima Općine Medulin kroz rad u Upravnom odjelu za decentralizaciju, lokalnu i područnu samoupravu, prostorno uređenje Istarske županije, uljara „Nonno Bruno“ za dugogodišnji  rad i velik utjecaj na razvoj maslinarstva naselja Banjole, ali i cijele Općine, Martin Dolenc za iznimne rezultate koje je do sada postigao u sportu - kiteboarding na državnim i svjetskim natjecanjima, Veslački klub Medulin za 20 godina postojanja te doprinosa lokalnoj zajednici za kvalitetan sportski razvoj, udruga Medulin Art za održavanje mnoštva humanitarnih manifestacija kroz koje približava umjetnost i kulturu mještanima svih generacija, Fenoliga udruga u kulturi za izraziti doprinos u razvoju kulture, prezentaciji i promociji kulturnog stvaralaštva, Dobrovoljno vatrogasno društvo Općine Medulin za 40 godina postojanja i bezbroj intervencija u kojima su spašeni brojni životi te Darko Lorencin za osobit doprinos rastu i razvoju Općine Medulin u ulozi višegodišnjeg predsjednika Općinskog vijeća te pruženu podršku za vrijeme obnašanja dužnosti Ministra turizma. Druženje svih uzvanika i gostiju nastavilo se uz prigodnu zakusku te glazbeni program.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa