četiri mjeseca u eteru

Medulin FM feštom na placi slavi preseljenje u nove prostorije

0
Maja Bizjak i Nina Žufić
Maja Bizjak i Nina Žufić

Istarska je radijska scena u veljači ove godine dobila još jednu radio postaju. S emitiranjem je počeo Medulin FM, koji djeluje u sklopu tvrtke Medulin Rivijera. Nakon nešto više od četiri mjeseca emitiranja u Puli, ova radio stanica preselila se u nove prostorije u matičnu općinu Medulin, konačno postavši "svoja na svome". O tome smo razgovarali s Majom Bizjak, ​glavnom urednicom Medulin FM-a i predsjednicom Uprave​ Medulinske rivijere d.o.o.

* Medulin FM preselio je u novouređene prostorije na medulinskoj placi. Koje će nove mogućnosti Vašem timu pružiti bolji uvjeti rada?
- Uz koordinirane aktivnosti preseljenja i minimalni prekid emitiranja programa od svega 8 minuta, radio Medulin FM je 8. svibnja u kasnim popodnevnim satima započeo s radom u novouređenim prostorima na medulinskoj placi, točnije u prizemlju Multimedijalnog centra na adresi Centar 58, Medulin. Zahvaljujući angažmanu cijele radio ekipe voditelja, tehničara i vanjskih suradnika selidba s početne pulske lokacije iz Urbisove poslovne zgrade protekla je po planu, veselo i radno, onako kako mi znamo. S nestrpljenjem smo očekivali taj dan, dan kada se napokon vraćamo kući, na našu medulinsku placu, među naše ljude. Tromjesečno se čekanje uvelike isplatilo jer smo uselili u krasne nove prostore, s novom opremom i modernim uređenjem i dobili uvelike bolje uvjete rada. Ovim se putem zahvaljujemo dragim ljudima iz Urbisa koji su nas zaista lijepo primili i s kojima smo se rado družili.

Naš je radio-izlog ciljano smješten na placi kako bismo bili bliži sumještanima, pratili događanja i bili dio zajednice. U uređivanje prostora studija i redakcije veličine 20 m2 Općina Medulin uložila je oko 100.000 kuna u zamjenu stolarije, elektroinstalacijske, zvučno-izolacijske, knauferske i ličilačke radove te postavljanje laminata. Medulinska rivijera d.o.o. uložila je dodatnih 350.000 kuna u radio i računalnoj opremi, namještaju i vidljivosti u obliku obljepljivanja radio izloga, službenog vozila i ostalih promo materijala.

Zahvaljujući novoj opremi sredinom svibnja započela je realizacija radio emisija s direktnim javljanjem slušatelja u eter putem telefonskog poziva, poput subotnje radio butige „Ki čapa čapa“, ali i drugih telefonskih javljanja s terena u ulozi direktnog izvještavanja i prenošenja atmosfere događanja. Uvedena je i tjedna emisija „Drito s place“ o radu i aktivnostima Općine Medulin.

* Osim na frekvenciji 95,00 MHz Medulin FM može se odnedavno slušati i preko live streaming-a.
- Na oduševljenje naših udaljenijih slušatelja, izvan područja južne Istre, odmah po preseljenju uvedena je mogućnost slušanja radija preko live streaming-a direktno sa stranice www.medulinfm.com. Mnogi nas tako slušaju na poslu i u slobodnom vremenu, a reakcija i interakcija upravo tih slušatelja preko društvenih mreža je odlična.

Kroz naš program svakodnevno informiramo zajednicu i šire slušateljstvo o aktualnostima s područja južne Istre ne samo u eteru, već i na web stranici te na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) Medulin FM-a. Uz informiranje, misija Medulin FM-a jest educiranje zajednice i stvaranje dodatne vrijednosti zajedništva realizacijom brojnih tematskih gostovanja o kulturi, narječju, zavičaju, vjeri, mladima, civilnom društvu, gospodarstvu, poljoprivredi, ribarstvu, zdravlju, nacionalnim manjinama, kućnim ljubimcima i drugim temama.

* Medulin u hrvatskim okvirima postaje važno turističko središte. Što će vaš program, kojeg ste kao relativno nov radio počeli emitirati u veljači, pružiti turistima, a što domaćoj populaciji?
- Medulin je najjača turistička općina u Istri i Hrvatskoj, pa je logično da i radio program bude prilagođen potrebama domaćih i stranih gostiju naše rivijere. Tako od 15. lipnja pa sve do 15. rujna na Medulin FM-u uvodimo ljetnu shemu programa: radimo duže, od 6.30 do 21 sat i uvodimo „Turistički navigator“ - dnevni prilog informacija o svim događanjima, koncertima, izložbama  i drugim kulturnim i sportskim manifestacijama u južnoj Istri. „Turistički navigator“ emitirati će se svaki dan u 14.30, 16.30 i 18.30 sati, na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Vjerujem da će te turističke informacije biti od koristi i domaćem slušateljstvu kao prijedlog kamo, što i kada posjetiti i pritom se dobro se zabaviti. I tijekom ljetnih mjeseci zadržati će se jutarnje emisije u 10.15 sati: radnim danom „Tema dana“, subotom „Mozaik“ emisija te „“Duhovne misli“ nedjeljom. Popodnevne emisije „Drito s place“ četvrtkom i subotnja radio butiga „KI ćapa ćapa“ emitirati će se u 13.15 sati. A svakim danom u večernjoj emisiji u 20.15 sati donosimo raznovrsne sadržaje i vruće ljetne teme.

* Fešta povodom preseljenja predviđena je u četvrtak od 14 do 19 sati i pozvani su svi. Što se očekuje?
- Uoči preseljenja radija na medulinsku placu, u četvrtak, 14. lipnja, Medulin FM otvara svoja vrata svim slušateljima: mještanima Medulina, Pule, Ližnjana, Vodnjana, Fažane, Marčane, Bala i šire. Od 14 do 19 sati moći će se razgledati novouređeni prostori radijskog studija i redakcije, prenijeti lijepe želje i pozdravi u eteru i doživjeti cjelokupan proces rada radio postaje. Neformalno druženje s vedrom ekipom Medulin FM-a nastaviti će se u 21 sat na placi uz svirku grupe Sakramenski. Srdačan pozdrav s valova pozitive! (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa