Za tjedan dana izbori u istarskom SDP-u

0
Vili Bassanese
Vili Bassanese

(SDP) počinje ciklus izbora za čelništva županijskih organizacija te za općinske i gradske organizacije koje nisu provele izbore za svoja tijela do 10. ožujka ove godine. Po modelu "jedan član – jedan glas" SDP-ovci će birati predsjednika, potpredsjednike, članove predsjedništva županijskih organizacija i članove županijskih odbora županijskih organizacija, piše Index.

U političkim kuloarima procjenjuje da će ishod unutarstranačkih izbora pokazati snagu predsjednika stranke Davora Bernardića u bazi, ovisno o tome koliko će njegovih favorita biti izabrano na vodeća mjesta. Već u subotu održat će se izbori za vodstvo SDP-a u Zagrebačko županiji te Zadarskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

U nedjelju, 10. lipnja, sazvani su izbori za čelništvo zagrebačke Gradske organizacije koji se također smatraju indikatorom Bernardićeve popularnosti, pogotovo jer je na čelu te organizacije bio gotovo dva mandata.

Iduće subote, 16. lipnja, pred biračke će kutije SDP-ovci u Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj, Ličko-senjskoj, Šibensko-kninskoj, Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji, javlja Index. Predjsednik istarskog SDP-a trenutno je umaški gradonačelnik Vili Bassanese.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa