Akcija deratizacije u Poreču do kraja lipnja

0

Na području Grada Poreča tijekom cijelog mjeseca lipnja kontinuirano će se provoditi mjera preventivne sustavne deratizacije, na području svih mjesnih odbora Grada Poreča. Deratizacija se provodi sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti – dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija - na području Grada Poreča i Provedbenom planu obvezne preventivne deratizacije i dezinsekcije na području Grada Poreča za 2018. godinu.

U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do završetka tretmana.

Tretmanom će biti obuhvaćene javne površine, kao i ostala mjesta na kojima postoji mogućnost zadržavanja i razmnožavanja glodavaca na području Poreča. Upozoravaju se te umoljavaju građani da tijekom trajanja tretmana deratizacije povećaju oprez, kao i da  drže domaće životinje pod posebnim nadzorom ili u zatvorenim prostorima bez mogućnosti doticaja s postavljenim mamcima, a djecu pod povećanim nadzorom radi sprečavanja dolaska u doticaj s postavljenim mamcima.

Mjere će provoditi djelatnici Zajednice Izvoditelja: Obrt “Eko servis Matić“ Pazin i “Sanitacija Osijek“ d.d. s kojima Grad Poreč ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča – Parenzo u 2018. i 2019. godini.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa