Otvoren novouređeni prostor Turističke zajednice Općine Kanfanar

0
S otvorenja kanfanarskog TZ-a
S otvorenja kanfanarskog TZ-a

U subotu 2. lipnja i službeno je otvoren novouređen prostor kanfanarske turističke zajednice u kojemu će turisti sada u ugodnijem i tematski uređenom interijeru moći saznati sve što ih zanima o turističkoj ponudi ove općine.

Ured turističke zajednice preuređivao se tijekom ove zime, a nit vodilja u dizajnu njegova interijera bila je implementacija za Općinu Kanfanar prepoznatljivih obilježja, pa se tako u podu nalazi kanfanarski kamen, namještaj prati boje logotipa turističke zajednice, zidove krase fotografije iz zraka poznatih lokacija u Općini, a u pozadini info pulta predstavljeni su i lokalni proizvodi – fuži, vina, maslinovo ulje...

Tijekom otvaranja, općinski načelnik i predsjednik Turističke zajednice Općine Kanfanar Sandro Jurman rekao je kako je uređenje ovog prostora bio jedan od prioritetnijih projekata ove godine, za što su Općina Kanfanar i turistička zajednica uložili ukupno oko 80.000 kuna. Nakon niza građevinskih i radova uređenja interijera, u osvježenom će ruhu turistička zajednica sada svojim sve brojnijim turistima pružati ljepši prvi dojam destinacije, ali i motivirati ih na istraživanje ovog područja.

Da je tomu tako pokazuju i brojke prema kojima je do konca svibnja ove godine ostvareno gotovo 40% više turističkih dolazaka i 30% više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prema riječima djelatnice turističke zajednice Ivane Maružin područje Općine Kanfanar bilježi sve bolje rezultate u pred i posezoni, a kako bi se prilagodili potrebama turista koji u Istru dolaze u to doba godine, u općini se nastoji podići kvaliteta resursa za aktivni odmor kao sve popularnijeg selektivnog oblika turizma. Do kraja godine planirana je realizacija još nekoliko značajnijh projekata iz područja turizma, poput postavljanja turističke signalizacije, uređenja izletišta Kašteljir, uređenja penjališta Dvigrad, umrežavanje pješačkih staza sa stazama susjednih općina...

Pred posjetiteljima Kanfanara bogato je zabavno i kulturno ljeto koje će i turiste obogatiti novim uspomenama, a prva u nizu manifestacija na redu je već sljedeće subote kada se otvara 16. po redu Dvigrad festival.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa