'Bila sam nepokretna, a danas radim na polju i zdrava sam...'

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Puljanku Suzanu Grbac (33) život je natjerao na velike promjene. Nije se nadala da će nakon što se razboljela morati promijeniti karijeru pa je umjesto ugradnje noktiju ženama silom prilika zavoljela poljoprivredu. Sad ima OPG. Tim se poslom i danas ova mlada majka bavi te kaže kako ga ne bi mijenjala ni za što na svijetu, piše 24sata.

- Modu sam zamijenila poljoprivredom i nije mi žao. Krenuti iz početka nikad nije kasno, a treba samo odlučiti i to je to. Zbog svakodnevnog posla ugradnje noktiju sam puno sjedila i stradala mi je kralježnica. Imala sam diskus herniju, i to onaj zadnji stadij te sam totalno bila nepokretna čak sedam mjeseci. Morala sam na operaciju, a potom i na rehabilitaciju. Liječnici su mi nakon toga rekli da mogu najviše tri sata sjediti, nikako dulje. Traženje posla koji volim neslavno je prošlo jer me nitko nije htio zaposliti ako mogu samo tri sata raditi. Nisam klonula duhom niti očajavala. Suprugova obitelj se od ranije bavila poljoprivredom i rekla sam sebi mogu i ja. Uključili su me u marketing i promociju, jer nisam baš mogla kopati s takvom oštećenom kralježnicom. Sad mi je drago da sam promijenila karijeru. Rad na čistom zraku mi godi. Osim toga, priznajem da je lakše raditi na njivi s povrćem nego raditi sa ženama - ispričala je Suzana. Smislila je način za još bolju promociju i prodaju time što klijentima nudi gotove košarice s raznim povrćem za 30 te one veće za 50 kuna.

- To je bio pun pogodak jer u tim je košarama sve što vam treba za tjedan dana. Uvijek je tu sezonsko povrće - krumpir, luk, mrkva, cikla, salata, češnjak, blitva, kupus, batat, hokaido tikve, kelj..., a imamo i domaće jagode, šljive, trešnje, dinje i domaća jaja - rekla nam je Suzana. Imanje od 12 hektara nije samo njezin posao jer su tu suprug i njegova obitelj te zaposleni radnici. Nepokretna je ostala 2014. godine, a već godinu dana kasnije odlučila se posvetiti novom poslu zbog svojeg zdravlja. Iako radi dvokratno, ima vremena za sebe i kćerkicu koja je oduševljena što može s mamom u polja.

- Drago mi je da mama radi ovaj posao, a ne ugradnju noktiju. Ovo je ljepše. Stalno smo vani, a imamo vremena i napisati zadaću, i svirati klavir, i igrati se - rekla je kćerkica. Dugi nokti su joj ipak prirasli srcu pa ih i danas njeguje, a ne smetaju joj, kaže, u poslu i na polju, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa