World Challenge Day

Za liječenje Nina Beletića prikupljeno još 8.785 kuna

0

U centru Novigrada vježbalo se tijekom cijele srijede 30. svibnja. Od nogometa, tenisa, košarke, odbojke, gimnastike, pa do tae boa i zumbe, aktivni su bili i biciklisti…Treću godinu zaredom Novigrad je bio dio međunarodnog sportskog natjecanja gradova. Bilo je dovoljno doći, registrirati se, staviti narukvicu i vježbati, ali i podržati humanitarnu akciju „Svi za Nina”. Sveukupno je sudjelovalo 1212 građana, a od toga 666 odraslih.

Projektom World Challenge Day nastoji se na jedan dan u sportske aktivnosti uključiti što veći broj članova lokalne zajednice, odnosno potaknuti sugrađane na bilo koji oblik vježbanja. Pokret ispunjava život, a ljudski organizam čini zdravijim. Sunčano vrijeme na novigradski je Trg privuklo veliki broj sudionika – od najmlađih, pa do najstarijih. Bila je to odlična prilika i za prezentaciju sportova.

U svemu su najviše uživali najmlađi. Neki su od njih već aktivni sportaši iza kojih su brojna natjecanja, a neki su tek zakoračili u svijet sportova.

Uz vježbanje i dobru zabavu, Novigrađani su ponovno pokazali da su spremni i pomoći, naime ove godine World Challenge Day imao je i svoju humanitarnu stranu. Večernji program uz bendove Febra i Sharps organiziran je kao nastavak humanitarne akcije „Svi za Nina“, tijekom koje se već duže vrijeme prikupljaju sredstva za pomoć u liječenju Nina Beletića. U srijedu je prikupljeno 8.785,00 kuna.

Nino ima 31 godinu i bori se s teškom bolešću. Nakon prvotnog grčenja mišića ruku prije tri godine i obilnih pretraga (Pula, Rijeka, Zagreb, inozemstvo) dijagnosticirana mu je amiotrofična lateralna skleroza. Skraćeno, ALS ili Lou Gehrigova bolest pripada grupi neuroloških bolesti, a zahvaća gornje i donje motorne neurone. Riječ je o rijetkoj bolesti koja ima brz progresivan tijek i zahtijeva eksperimentalno liječenje, a sam je tretman izrazito skup.

Svi koji nisu stigli do Novigrada, o načinima donacija mogu se informirati i na Facebook stranici humanitarne inicijative pod nazivom „Svi za Nina“. Novigrad je još jednom pokazao veliko srce – ono sportsko i humanitarno!

Humanitarna akcija Svi za Nina traje 3 mjeseca u razdoblju od 10.04.2018. do 10.07.2018. te će se u sklopu spomenute akcije organizirati još aktivnosti.

Molimo Vas da podržite našu humanitarnu akciju Svi za Nina vlastitom donacijom kako bi zajedno pomogli Ninu i njegovoj obitelji. Podaci za uplatu: IBAN HR6923800063120043498, IKB UMAG d.d., Primatelj: Ksenija Radujko – humanitarni račun akcije Svi za Nina, opis plaćanja: Donacija 

Za sve ostale informacije slobodno nas kontaktirajte i pratite našu službenu Faceboook stranicu Svi za Nina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa