U Splitu otvorena prodavaonica specijalizirana za istarske delicije

0
Foto: Slobodna Dalmacija
Foto: Slobodna Dalmacija

Ljubiteljima vrhunskih vina, sireva topljivih na jeziku i domaćeg maslinova ulja život u gradu pod Marjanom od jučer više nije isti. U centru grada dobili smo drugu u Hrvatskoj prodavaonicu “3 Kantuna”, što znači da ćemo sve u prvoj rečenici nabrojeno moći kupiti povoljnije nego ikad prije, piše Slobodna Dalmacija.

Tvrtka “Agrolaguna”, proizvođač višestruko nagrađivanih vina “Laguna”, pored starog Hajdukovog, između “Kuke” i zalagaonice, donosi nam proizvode direktno iz porečkih osunčanih vinograda i s preko 65 tisuća maslina. Sirevi od svježeg mlijeka rezultat su dugogodišnje tradicije, a od ponuđenih noviteta lako se zaljubiti u “Perla Rose” pjenušavo vino, pakirano u bočice što ga čini idealnim “wine to go” proizvodom - konačno pjenušac koji stane u torbicu. Na svečanom otvorenju okupljene viđenije splitske face pozdravila je Mia Vukdragović, voditeljica marketinga. Prodavačice Marija i Danijela pustile su u nebo balone, a Mia nam je otkrila zašto biste mogli postati stalni kupac:

- Svaki tjedan imat ćemo posebnu ponudu. Isplati se doći vidjeti što ima, jer su i inače cijene najpovoljnije, bolje nego bilo gdje drugdje budući da su naša i proizvodnja i prodaja – najavljuje Mia. Vina “Laguna” ne treba posebno predstavljati, pa evo, Terra Rossa je, prema izboru časopisa “Decanter”, u kategoriji top 25 crnih vina za svakodnevno ljetno uživanje u čitavom svijetu, a ranije je nagrađeno Bacchus Wine International srebrenom nagradom u Španjolskoj te ima osvojenu zlatnu medalju u SAD-u na Finger Lakes festivalu 2018. godine. Priča nam Mia da ne valja zaboraviti i na sir “Špin”, pravi, istarski, pa i “Ol Istria” ulja.

- Sjedište nam je u Poreču gdje imamo vinograde, masline i siranu. Proizvodi nisu isključivo rezervirani za turiste. Nismo došli sezonski, radit ćemo čitavu godinu, zapravo je ovo proširenje eno - gastro ponude za Splićane. Tu smo za vas od osam do 20 sati, svaki dan – poziva voditeljica.Vrijednost “3 Kantuna” prepoznao je i Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije. U društvu Alijane Vukšić iz gradskog TZ-a, degustirao je Perla Rose, mini pjenušac.

- Mi smo tu da podržimo ovu priču – odrješito će Stella, tek što se Alen Vitasović popeo na binu da pozdravi publiku.Da bi nastavio: - Trgovinom “3 Kantuna” podiže se kvaliteta ponude u gradu, pogotovo turistička, i zato podržavamo da nam dođu hrvatski proizvodi. Omogućavaju raznovrsnost vina, sira i ulja našim restoranima – spremno će Stela koji očito misli korak unaprijed.

Načuo je, kaže, da će se osim istarskih proizvoda na policama naći i dalmatinski proizvođač što mu je posebno zadovoljstvo. Promatrali smo onda nastup istrijanskog glazbenika. Malo je reći da je bio pun pogodak za otvorenje trgovine vinima. Otpjevao je nekoliko najvećih hitova i neobičnim nastupom zabavio prolaznike i okupljene uzvanike, donosi Slobodna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa