vodnjan

U sklopu akcije Moj kažun održan Massimov koncert

0

U sklopu akcije „Moj kažun-La mia casita“ 25. svibnja jedna prekrasna livada sakrivena od pogleda postala je spektakularna pozornica na otvorenom, jedinstvena na ovom području, na kojoj je Massimo svima priuštio maestralan nastup i večer za pamćenje.

Kraj malog naselja Batvači u neposrednoj blizini crkve Sv. Foške magičan ambijent i najljepšu prirodnu kulisu na otvorenom stvorio je spoj glazbe i posebno osvjetljenih kažuna i suhozida, smještenih na prostranoj livadi.    

Lokacija „3 kažuna“ obnovljena je u sklopu jedne od prošlogodišnjih akcija u organizaciji Grada Vodnjana, „Moj kažun-La mia casita“ a krase je 3 ponajveća kažuna u Istri, poznati istarski „kameni divovi“, pred kojima se prostire velika zelena livada prošarana krošnjama i suhozidima.

Bio je užitak, kako za publiku, tako i za izvođače, biti dio ove jedinstvene priče kojom smo prizvali ljeto.

Večer je započela izvrsnim nastupom akustičnog dua iz Opatije The Blondes kojeg čine Emanuela Lazarić Ella i Kristina Radovčić Kiki, a koje su, osim svojim prekrasnim autorskim i obradama poznatih pjesama, sve prisutne oduševile svojom energijom, simpatičnošću i karizmom.

Potom je na pozornicu zakoračio Massimo, u pratnji svog mnogobrojnog i iznimno talentiranog benda.  „Kada vas vidim ovdje u tolikom broju čini mi se da je ovo jedna lijepa i uspjela priča“, poručio je Massimo svojim fanovima.

Gotovo dvosatni koncert bio je senzacija, kako za uši tako i oči. Prekrasan ambijent, kažuni koji pričaju stoljetnu priču, Massimo koji je sa publikom ostvario poseban odnos i ostavio srce na bini, sve je to kreiralo ovu glazbeno scensku poslasticu!

Ovaj koncert dio je projekta koji je sufinanciran iz EU projekta You In Herit project, a provodi se u sklopu INTERREG Central Europe programa. Cilj ovog EU projekta je poboljšanje kapaciteta regija za korištenje i upravljanje kulturnom baštinom i starim običajima i zanatima na inovativan način kroz uključivanje mladih. Na ulazu u samu lokaciju koncerta bio je postavljen You In Herit štand na kojem su posjetitelji mogli dobiti informacije o radionicama namijenjene mladima i mladim proizvođačima maslinovog ulja koje će se održati u renoviranom objektu „Javne vage“ u Vodnjanu. (Foto: Srećko Niketić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa