Ovoga vikenda svi na Festival divova u Motovun!

0
Motovun
Motovun

Ponovo smo na brdu! Ove godine, 5. put zaredom družit ćemo se u drevnom Motovunu u društvu vitezova, srednjovjekovnih dama, vila, divova... Osim čudesnih bića iz prošlosti, bit će tu i intrigantnih predstava u režiji Istre Inspirit i Petre B. Blašković, fascinantnog crtanja na pijesku (sand art), predavanje uvijek zanimljivog i inspirativnog Korada Korlevića, borba i viteški turnir povijesne udruge Kaštel iz Savičente, uprizorenje sela sa srednjovjekovnim delicijama i razne kreativne radionice tkanja i kaligrafije u organizaciji udruge Merlin. Za najmlađe će se pobrinuti uvijek kreativna i vesela družina udruge Birikina, kao i članovi DND Motovun.

Također donosimo zanimljivo predstavljanje knjige na temu poveznice između Motovuna i Troje, autora Vedrana Sinožića, kao i predstavljanje nove avanturističke igre „Saint Kotar“ by Tanais Games. Od zanimljivosti donosimo bodypainting uživo by Bianca, vatreni show, veličanstveni 3D maping na motovunskom tornju i čarobno puštanje u  motovunsko nebo stotine lampiona sa divovskim željama! Od noviteta, u sklopu obilježavanja  10.godišnjice smrti velikana hrvatske funky scene - Dina Dvornika i pozivamo SVIH na koncert dobre vibre i pozitivnih valova za koje će biti zadužena ekipa iz Dino Dvornik Tribute Banda! Bit će tu gastro i eno ponuda, za svakoga ponešto!

Petak 25.5. ujutro je rezervirano za posjete djece iz vrtića i škola iz cijele Istre, čak i Rijeke i važno je napomenuti da su sve aktivnosti u petak - potpuno besplatne! U subotu 26.5., program započinje od 17h i ulaz za cijeli program, uključujući koncert, iznosi 35,00kn za odrasle, 15,00kn za djecu od 6-12 godina, a za najmlađe do 6 godina, ulaz je besplatan.

Organizatori festivala su Općina Motovun, TZ Motovun i turistička agencija Illustris - travel d.o.o. U realizaciji samog projekta uključeno je više od 30 raznih udruga, institucija, umjetnika, ugostitelja i sajmaša iz cijele Hrvatske. Dođite i rezervirajte svoj lampion na vrijeme i zakoračite u čudesnu dimenziju čarobnog Motovuna!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa