općina kanfanar

Najavljena sportska manifestacija Dvigrad Outdoor Weekend

0
Eduard Brečević, Sandro Jurman, Nada Prodan Mraković i Ivana Maružin
Eduard Brečević, Sandro Jurman, Nada Prodan Mraković i Ivana Maružin

Na konferenciji za medije 21. svibnja u općinskoj vijećnici Općine Kanfanar najavljena je manifestacija Dvigrad Outdoor Weekend koja će se održati ovog vikenda, 26. i 27. svibnja na području Općine Kanfanar. Ovaj sportski događaj, koji obuhvaća trekking utrke u tri kategorije (u subotu), trail utrku i obiteljsku orijentaciju (u nedjelju), ovog će vikenda po prvi puta u obliku dvodnevne manifestacije okupiti nekoliko stotina natjecatelja i sudionika, za koje organizatori pripremaju atraktivne staze i brojne zanimljivosti.

Načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman najavio je manifestaciju ističući kako zbog velikog uspjeha jednodnevnog Dvigrad treka koji se dosad održao dva puta, manifestacija od ove godine postaje dvodvnevna, a obogaćuje se i sadržajima i kvalitetom. Pozvavši sve sportaše, kako profesionalne tako i rekreativce, da ovog vikenda dođu u Kanfanar i odaberu utrku po svojim preferencijama, načelnik općine napomenuo je i da manifestacija obogaćuje turističku ponudu mjesta i zahvalio Istarskoj županiji koja ove godine i financijski podupire Dvigrad Outdoor Weekend.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković ovu je manifestaciju predstavila kao idealan spoj postavki županijskog Master plana za turizam koji upravo sport i aktivnosti na otvorenome prepoznaje kao jedan od ključnih turističkih proizvoda za razvoj u narednom periodu te naglasila kako se ovakvim tipom manifestacija stvaraju toliko potrebni sadržaji u pred i posezoni čime se također doprinosi u produljenju turističke sezone, ali i promovira aktivni turizam koji je kao selektivni oblik turizma u stalnome rastu.

Ispred SRK Alba koji organizira utrke Dvigrad Outdoor Weekenda Eduard Brečević predstavio je program i novine ovogodišnje manifestacije. Dok je subota rezervirana za tri treking utrke – Ultra od 40 km, Challenger od 25 km i Light od 10 km – u nedjelju će se po prvi put održati trail utrka „Kanfanar trail“ dužine od oko 10 kilometara, a nakon toga i obiteljska orijentacija Kanfanarom, gdje natjecatelje očekuju zadaci snalaženja u prostoru i zanimljive zagonetke koje je potrebno riješiti upravo tražeći pomoć na lokacijama u prostoru. Prijave za sve utrke su obavezne, a odvijaju se putem portala www.stotinka.hr.

O značaju manifestacije za turistički razvoj općine govorila je predstavnica Turističke zajednice Općine Kanfanar Ivana Maružin, koja je manifestaciju najavila kao atraktivan događaj namijenjen kako profesionalnim sportašima, tako i široj populaciji, s obzirom da se od ove godine na programu nalaze i utrke rekreativnog tipa, poput obiteljske orijentacije. Također, značaj se manifestacije očituje i u tome što ona na zanimljiv način spaja sport s kulturom jer će, između ostaloga, brojne kontrolne točke treking utrka upoznati sudionike istih sa zanimljvim objektima kulturne baštine na području općine.

Na kraju, predstavnici organizatora i sponzora pozvali su sve koji nadolazeći vikend žele provesti na otvorenome, upoznavajući prirodne i kulturne zanimljivosti Općine Kanfanar, da se prijave na jednu od utrka Dvigrad Outdoor Weekenda i zabave se u sadržajima koji se pripremaju. Više informacija o samoj manifestaciji kao i upute za prijavu mogu se pronaći na internet i facebook stranicama Dvigrad treka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa