Dan zdravih gradova

Evo kako je bilo na koncertu Mie Dimšić na rivi u Rapcu

0
Koncert Mie Dimšić u Rapcu
Koncert Mie Dimšić u Rapcu

Na prepunoj rabačkoj rivi 20. svibnja obilježen je Dan hrvatskih zdravih gradova, pa tako i Labin Zdravog grada. Gradonačelnik Valter Glavičić istaknuo je kako ga veseli što je Labin od samih početaka uključen u projekt Labin Zdravi grad koji traje već 21 godinu. Posebno je naglasio veliki broj djece uključene u radionice, programe i projekta Labin Zdravog grada.

„Projekt Labin Zdravi grad započeo je prije dvadeset i jedne godine u cilju okupljanja djece i mladih, osoba s posebnim potrebama i građana treće životne dobi te pokretanja kvalitetnih programa za provođenje njihovog slobodnog vremena. Veliki broj djece i mladih upravo zahvaljujući projektu maknuo se s ulice i stasao u zdrave ljude s visokom razinom tolerancije i uvažavanja što je najopipljiviji rezultat projekta. Zato bih se prije svega zahvalila svima onima koji su ga pokrenuli i vodili sve ove godine kao i svim voditeljima radionica. Mi nastavljamo aktivnosti Labin Zdravog grada, osluškujući potrebe građana uvodimo i neke nove aktivnosti i obogaćujemo novim sadržajima vođeni idejom zdravog načina življenja“, naglasila je Vesna Blažina Hatić, koordinatorica Labin Zdravog grada.

Manifestaciju su otvorile labinske mažoretkinje te nastup glazbeno scenskog studija Skiribico blu i Minicantanti.

Nakon njih na pozornicu je stigla Mia Dimšić, trenutno jedna od najpopularnijih hrvatskih glazbenica. U vrlo kratkom vremenu, Mia je svojim glasom, izvedbom, pojavom i pjesmama osvojila najprije srca fanova, a zatim i vrhove svih top lista. Mia je i dobitnica brojnih strukovnih glazbenih nagrada. Uz glazbenu nagradu “Porin”, nagradu za najbolju pjevačicu u 2017. godini po sudu Hrvatske diskografske udruge, priznanje “Zlatna ploča” za najprodavaniji album u Hrvatskoj, Mia je i pobjednica 57. Splitskog festivala s pjesmom “Sunce, oblak, vjetar” i dobitnica nagrade “Zlatni val” za “Život nije siv”, najizvođeniju pjesmu s 56. Splitskog festivala. Na 25. dodjeli glazbene nagrade Porin 2018. Mia Dimšić otišla je s nevjerojatnih šest statua od devet nominacija.

Nakon prvog dijela Mijinog koncerta nastupili su plesni studiji Cool step, Move me i Il Movimento. Svoju posljednju i najpoznatiju pjesmu `Život nije siv` Mia je otpjevala sa svim izvođačima koji su je pratili i plesnom koreografijom.

Podsjetimo, Grad Labin je 1996. godine donio Odluku o pristupanju Hrvatskoj mreži zdravih gradova, a 1997. godine počeo provoditi projekt Labin Zdravi grad. Definirano je niz aktivnosti s ciljem promoviranja zdravlja, a polazeći od konstatacije da ljudi svojim odabirom stilova života, korištenjem zdravstvene službe, gledištima o pitanjima zdravlja i svojim djelovanjem bitno utječu na vlastito zdravlje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa