Grad Pula dodijelio gradske stanove prema Listi prvenstva

0
S potpisivanja u Komunalnoj palači
S potpisivanja u Komunalnoj palači

U Komunalnoj palači 21. svibnja održano je potpisivanje glede dodjeljenih gradskih stanova osoba koje se nalaze na Listi prvenstva za dodjelu stanova Grada Pule. Potpisivanju i dodjeli prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek zajedno s pomoćnicom pročelnika za imovinu Mirnom Radolović.

Zamjenik gradonačelnika istaknuo je da Grad Pula dodijeljuje  stanove u najam  sukladno važećoj Listi prvenstva za dodijelu stanova u najam koja je donijeta za četverogodišnje razdoble 2017 - 2021. godine. U periodu važenja navedene Liste do danas Grad  Pula je dodijelio sveukupno 8 stanova. Od toga četiri stana za jednočlano domaćinstvo, jedan stan za dvočlano domaćinstvo, dva stana za tročlano domaćinstvo i jedan stan za četveročlano domaćinstvo.

Grad Pula će i dalje nastaviti s postupcima stambenog zbrinjavanja osobama koje se nalaze na Listi prvenstva, a sukladno raspoloživosti gradskih stanova, rekao je Cvek. Odlukama Gradonačelnika Grada Pule, a sukladno Listi prvenstva za dodjelu gradskih stanova u najam (Lista prvenstva donesena je u kolovozu 2017. i traje četiri godine), u najam su pod povlaštenim uvjetima dodijeljena tri stana, na adresama  Krležina, namijenjen za dvočlano domaćinstvo, zatim na adresi Trg Kralja Tomislava namijenjen za jednočlano domaćinstvo i na adresi Prilaz Kralja Salamona namijenjen za jednočlano domaćinstvo.

Mjesečna najamnina za stanove iznosi 1€/m2, a dodjeljuju se u najam na vrijeme od 5 godina uz mogućnost produženja tog roka. U adaptaciju navedenih stanova Grad Pula uložio je ukupno 164.470 kuna s PDV-om. Stanovi se po osnovi Liste prvenstva dodjeljuju u najam sukladno mogućnostima, odnosno prilikom vraćanja u posjed Gradu Puli, a koji su se do tada nalazili u najmu osoba koje su te stanove prestale koristiti, te njihove adaptacije za daljnju dodjelu u najam.

Osobe koje su prisustvovale potpisivanju iskazale su zadovoljstvo i zahvalnost Gradu Puli na dodjeljenim stanovima i na transparetnom postupku dodjele socijalnih stanova. Zamjenik gradonačelnika potpisivanjem je poželio puno sreće i ugodan život u dodjeljenim stanovima i naglasio kako Grad Pula za svoje građane brine i čini sve što je u nadležnosti da ima brže i učinkovitije dodjele stanova sukladno Listi prvenstva.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa