Eni Modrušan prva dobitnica istarskog priznanja Naša prijateljica

0
Eni Modrušan i Valter Glavičić na svečanosti u Pazinu
Eni Modrušan i Valter Glavičić na svečanosti u Pazinu

Središnja svečanost obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama u organizaciji Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, Centra za inkluziju i podršku u zajednici te Udruge za zapošljavanje osoba s invaliditetom Inpromo održana je 16. svibnja u Pazinu.

U sklopu svečanosti Eni Modrušan iz Labina dodijeljeno je posebno priznanje za aktivan doprinos uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama u život zajednice „Naša prijateljica“. Ovo, po prvi puta dodijeljeno priznanje, Modrušan je zaslužila za njezino iznimno zalaganje i pomoć oko problema s kojima se ova skupina ljudi susreće.

Svečanosti su između ostalih prisustvovali zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar, gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, gradonačelnik Labina Valter Glavičić, predstavnici brojnih gradova i općina Istarske županije te predstavnici centara za socijalnu skrb Istarske županije.

Razgovaralo se o problemima sa kojima se susreću osobe s intelektualnim teškoćama te su predstavljeni koraci za njihovo rješavanje.

Na kraju zanimljivog programa modnom revijom svojih proizvoda iz palete radno zaštitne odjeće predstavili su se članovi Udruge za zapošljavanje osoba s invaliditetom Inpromo.

Osobe s intelektualnim teškoćama predstavljaju višestruko deprivilegiranu i društveno isključenu skupinu u našem društvu. Hrvatski sabor je 31. ožujka.2017. proglasio 16. svibnja Nacionalnim danom osoba s intelektualnim teškoćama, upravo sa ciljem isticanja ovoga problema i poticanja njegovog rješavanja͘.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa