Ekološku proizvodnju plasirati kroz nove kanale prodaje

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

U okviru zajedničke europske poljoprivredne politike posebna se pozornost posvećuje ekološkoj proizvodnji koja se potiče izdašnije nego ostali oblici uzgoja. Taj proces u Hrvatskoj još uvijek ide presporo, a tržište takvim proizvodima još uvijek nije dovoljno uređeno, javlja Radio Pula.

Istarska županija svrstala se među regije koje u Hrvatskoj prednjače u ekološkoj proizvodnji. Ponajviše zbog takvog načina uzgoja maslina, ponešto vinove loze te znatno manje povrća, voća, žitarica i meda. Male količine koje proizvedu certificirani ekološki proizvođači okupljeni u Udruzi istarski eko proizvod plasiraju bez problema, kaže njen predsjednik Dorijan Siljan."Tržište ekoloških proizvoda u Istri je orijentirano na maloprodaju, nešto na kućnom pragu, nešto putem tržišta, web trgovina i slično", kaže Siljan.

Treba ne samo povećati povećati količine ekoloških proizvoda već i sortiment a potom i osigurati nove kanale prodaje. Zaključak je istraživanja koje je proveo porečki institut za poljoprivredu i turizam ispitujući tržište ekološkim proizvodima u Istri, donosi Radio Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa