Žiteljima Trgeta predstavljen prijedlog Urbanističkog plana naselja

0
Izlaganje prijedloga Urbanističkog plana uređenja naselja Trget
Izlaganje prijedloga Urbanističkog plana uređenja naselja Trget

Općina Raša nastavlja s osiguravanjem planskih preduvjeta za razvoj njene obale, naglasila je općinska načelnica Glorija Paliska 9. svibnja na izlaganju prijedloga Urbanističkog plana uređenja naselja Trget u sklopu javne rasprave.

Dokument koji će omogućiti gradnju u neuređenom građevinskom dijelu naselja, ali i u dijelu luke otvorene za javni promet, obuhvaća površinu od 30,43 hektara, pri čemu se četvrtina odnosi na kopneni, a ostatak na morski dio. 

Izrađivačica Plana Iva Lukinić iz zagrebačke tvrtke Urbanistica naglasila je da se u građevinskom području naselja predviđena zona mješovite namjene, što podrazumijeva mogućnost gradnje stambenih i gospodarskih građevina te onih javne i društvene te sportsko-rekreacijske namjene. Za neizgrađeno područje planirane su nove prometnice. Nužno je proširenje vodoopskrbne i elektroenergetske mreže, a stvorena je osnova i za izgradnju kanalizacijske mreže.

Trget, kao naselje poznato po ribarskoj tradiciji i blizina terminala Bršica, dobit će preduvjete za daljnji razvoj vlastitog lučkog područja, kroz komercijalne te uređenje komunalnih vezova u sklopu luke otvorene za javni promet. Broj i raspored vezova definirat će se projektom luke, istaknuto je. Definiran je i kopneni dio luke, što ostavlja mogućnost gradnje lučke infrastrukture i pratećih sadržaja te uređenje mjesnog trga za manifestacije i druga događanja. Također, predviđeno je i uređenje plažnih, odnosno kupališnih površina. 

Građane su zanimala pitanja poput uređenja komunalnih vezova, odnosno luke, te trasa planiranih prometnica.

Javna rasprava o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja naselja Trget održava se do 22. svibnja 2018. godine. Dotad se mogu podnijeti mišljenja, prijedlozi i primjedbe pisanim putem na adresu Općine Raša.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa